WhatsApp beta kullanıcıları için HD fotoğraf gönderme imkanı sunuyor

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni beta sürümüyle fotoğraf paylaşımı için kullanıcı deneyimini geliştiriyor. WhatsApp'ın iOS ve Android'deki beta güncellemeleri artık kullanıcıların orijinal boyutlarını koruyan HD fotoğraflar göndermelerine olanak tanıyor.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni beta sürümüyle fotoğraf paylaşımı için kullanıcı deneyimini geliştiriyor. WhatsApp’ın iOS ve Android’deki beta güncellemeleri artık kullanıcıların orijinal boyutlarını koruyan HD fotoğraflar göndermelerine olanak tanıyor.

En son WhatsApp beta güncellemeleri, iOS 23.11.0.76 ve Android 2.23.12.13, fotoğraf kalitesini yönetmek için yeni bir seçenek içeriyor. Kullanıcılar artık görüntüleri paylaşırken HD kısmını seçerek fotoğrafları daha yüksek kalitede göndermeyi tercih edebiliyor. Fotoğrafın boyutları korunurken görüntüye hafif sıkıştırmanın uygulandığına dikkat etmek gerekiyor. Bu işlem, görsel kalitede gözle görülür bir iyileşme sağlarken verimli iletim sağlıyor.

Yüksek kaliteli fotoğraf paylaşım özelliği, kullanıcılar göndermek için daha büyük boyutlu bir fotoğraf seçtiğinde etkinleştiriliyor. Daha yüksek kalite seçilmediği sürece fotoğraflar için görünür ve varsayılan ayar “Standart kalite” olarak kalıyor. Sonuç olarak, kullanıcılar iyileştirilmiş kalitede bir fotoğrafı her paylaşmak istediklerinde HD seçeneğini manuel olarak seçiyor. Bir fotoğraf “yüksek kalite” seçeneği kullanılarak gönderildiğinde, mesaj balonuna eklenen özel bir etiketle bu şekilde işaretleniyor. Böylece alıcıların gelişmiş kalitede gönderilen fotoğrafları tanımasını kolaylaştırılıyor.

Bu özellik şu anda konuşmalarda paylaşılan resimlerle sınırlı olsa da, video paylaşımı veya durum güncellemelerini kapsamıyor. Videoların daha yüksek kalitede gönderilmesi için belge olarak gönderilmesini gerekiyor. Ancak WhatsApp, medya paylaşım yeteneklerini geliştirmek için aktif olarak çalışıyor ve gelecekteki güncellemelerin bu sınırlamaları ele alması bekleniyor.

iOS ve Android için WhatsApp’ın en son beta sürümleriyle, beta test kullanıcıları nihayet uygulamada çok daha önce olması gereken bir özelliğin keyfini çıkarabilecek. Kullanıma sunma süreci ilerledikçe, daha fazla kullanıcı HD fotoğrafları paylaşma yeteneğinden yararlanacak.

Güncel İçerikler