Apple, artırılmış gerçeklik odaklı Mira’yı satın aldı

Teknoloji devi Apple, ABD ordusu için kulaklık üreten Los Angeles merkezli AR girişimi Mira'yı satın aldı. Bugüne kadar yaklaşık 17 milyon dolar yatırım alan Mira'nın satın alımıyla ilgili mali detaylar henüz bilinmiyor. 

Teknoloji devi Apple, ABD ordusu için kulaklık üreten Los Angeles merkezli AR girişimi Mira‘yı satın aldı. Bugüne kadar yaklaşık 17 milyon dolar yatırım alan Mira’nın satın alımıyla ilgili mali detaylar henüz bilinmiyor.

Apple geçtiğimiz günlerde düzenlediği WWDC23 etkinliğinde uzun zamandır merakla beklenen  artırılmış gerçeklik gözlüğü Vision Pro’yu tanıttı. Akıllı cihazın geliştirilmesi için yapılan çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar doğrultusunda şirket yatırım yaptığı Mira’yı bünyesine kattı.

Ben Taft, Joseph May, Matt Stern ve Montana Reed‘in 2016 senesinde kurduğu girişim, artırılmış geleceğe yön vermek için çeşitli teknolojiler geliştiriyor. Girişimin geliştirdiği yeni teknolojik ürünler ABD ordusu tarafından da kullanılıyor.

Konuyla ilgili Apple:

“Apple zaman zaman daha küçük teknoloji şirketleri satın alıyor ve genellikle amacımızı veya planlarımızı tartışmıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Hükümet kayıtlarına ve basın açıklamalarına göre Mira’nın askeri sözleşmeleri arasında ABD Hava Kuvvetleri ile küçük bir anlaşma ve Donanma ile 702.351 dolarlık anlaşması bulunuyor.

Anlaşma, Travis Hava Kuvvetleri Üssü’ndeki askeri pilotların, baş üstü ekipman talimatları gibi şeyleri görüntülemek için girişimin Prism Pro kulaklığını kullanmasına yönelik oluyor.

Şirketin web sitesine göre:

“Mira, ön saflardaki iş gücüne en çok ihtiyaç duydukları anda iletişim araçları ve bilgileri sağlayan, piyasadaki en ölçeklenebilir artırılmış gerçeklik donanım + yazılım çözümlerini oluşturuyor.”

Apple’ın Mira’nın askeri sözleşmelerine devam edip etmeyeceği konusunda belirsizlik sürerken şirket politikasını hesaba katarsak orduyla olan sözleşmelerin sonlandırılması mümkün görünüyor.

Güncel İçerikler