Samsung, yeni telefon üretim tesisi için Mısır’a yatırım yapacak

Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung, Vietnam, Hindistan, Brezilya ve Endonezya'nın ardından Mısır'da yeni bir üretim tesisi kurmaya hazırlanıyor. Teknoloji devi, Mısır'da kurulacak olan bu yeni tesiste akıllı telefon üretmeyi planlıyor.

Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung, Vietnam, Hindistan, Brezilya ve Endonezya’nın ardından Mısır’da yeni bir üretim tesisi kurmaya hazırlanıyor. Teknoloji devi, Mısır’da kurulacak olan bu yeni tesiste akıllı telefon üretmeyi planlıyor.

Mısır İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Samsung’un ülkede akıllı telefon üretmek için yeni bir fabrika kurduğunu doğruladı. Fabrika, Beni Suef’te 6.000 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilecek. Özellikle Yukarı Mısır’da, Samsung’un yeni fabrikasının yaklaşık 1.400 kişiye doğrudan ve dolaylı yoldan olmak üzere iş fırsatı sağlaması bekleniyor.

Projenin inşaatının bu yılın dördüncü çeyreğinde (Q4) başlaması planlanıyor. Zawya’ya göre, yakında çıkacak olan Samsung cep telefonları Mısır pazarındaki talebi karşılamak için yeni fabrikada yerel olarak üretilecek. Buradaki üretimle bölgeye daha kolay yeni cihazların ulaşımı sağlanırken tedarik zinciri ve sevkiyat konusunda da tasarruf sağlanması bekleniyor.

Mısır’da yeni bir Samsung fabrikası kurma kararı, İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Amr Talat ile Samsung Mısır Başkanı Jun Su Jung ve heyeti arasında yapılan görüşmede alındı. Samsung’un Mısır’da telefon fabrikası kurma kararı ülkenin kalkınması adına olumlu bir hamle olarak görülüyor.

Fabrikanın istihdam yaratması, ekonomiyi canlandırması ve hatta Mısır’ın imalat sektörünü geliştirmesine yardımcı olması muhtemel görünüyor. Buna karşılık Samsung, Mısır hükümetinden vergi indirimleri ve sübvansiyonlar gibi teşvikler alabileceği de konuşuluyor.

Güncel İçerikler