Emlak kiralama platformu Hostaway, 175 milyon dolar yatırım aldı

Tatiller için bütünleşik kiralama yazılımı ve yönetim sistemi olan Hostaway, düzenlenen turda 175 milyon dolar yatırım aldı. Tur, PSG liderliğinde düzenlendi.

Marcus Rader, Sabre Kordestanchi ve Mikko Nurminen, mülk yönetimini otomatikleştirmek ve basitleştirmek için 2015 yılında Hostaway’i kurdu. Girişim, profesyonel tatil yeri kiralamaları için mülk sahiplerine kullanımı kolay yazılım sağlıyor ve büyük çevrimiçi seyahat acentelerine güvenilir, çift yönlü bir API bağlantısı görevi görüyor. 

Hostaway, mülk yöneticilerinin tatil kiralama işlerinin tüm önemli yönlerini yönetmesine olanak tanıyor. Girişim, Airbnb, VRBO ve Booking.com dahil 100’den fazla ülkede 100.000’den fazla tesisle çalışıyor. Platformun Finlandiya, Kanada ve İspanya’da çalışmaları bulunuyor. Hostaway, 2021 yılından bu yana gelirlerini on kattan fazla artırdığını iddia ediyor. Ayrıca büyüme profilinin yanı sıra güçlü karlılık elde ettiğini de belirtiyor. 

Hostaway CEO’su ve kurucu ortağı Marcus Rader:

“Tatil kiralama sektörünü yükseltmeye ve mülk sahipleri için mümkün olduğu düşünülenin ötesinde değer yaratmaya devam ederken, PSG ile ortaklık yapmaktan heyecan duyuyoruz. Büyümeyi mevcut güçlü karlılığımızla dengeleyerek inanılmaz bir hız ve verimlilikle çalıştık ve bu yatırım, küresel pazar liderliğine giden yolculuğumuzda önemli bir kilometre taşını temsil ediyor.” dedi.

Girişim, aldığı yatırımı büyüme rotasını ilerletmek, küresel olarak genişlemek, çalışan sayısını artırmak, müşteri hizmetlerini güçlendirmek, işe alım süreçlerini geliştirmek ve pazar payını genişletmek için organik ve inorganik fırsatları takip etmek için kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler