Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü çift 4K ekranla gelecek

Apple, merakla beklenen karma gerçeklik gözlüğü Reality Pro için çift 4K ekran kullanacak. 5 Haziran'da tanıtılması planlanan cihaz hakkında son bilgiler ortaya çıktı. 

Teknoloji devi Apple, merakla beklenen karma gerçeklik gözlüğü Reality Pro için çift 4K ekran kullanacak. 5 Haziran’da tanıtılması planlanan cihaz hakkında son bilgiler ortaya çıktı.

Analist Ross Young’a göre gözlük, her biri göz için 4K çözünürlük sunan iki adet 1.41 inç mikro OLED ekrana sahip olacak. Bu ekranlar, inç başına 4.400 piksel (ppi) piksel yoğunluğuyla geliyor. Çarpıcı bir görsel deneyim sunmak için gerekli olan her şeyi sunuyor.

Reality Pro’nun öne çıkan diğer bir özelliği de olağanüstü parlaklığı oluyor. 5.000 nit’i aşan parlaklık seviyesiyle ekranlar, maksimum parlaklıkta tipik bir akıllı telefon ekranından yaklaşık üç kat daha parlak olacak. Bu yüzden Reality Pro’nun parlaklığı gerçekten etkileyici ve kullanıcılar için gelişmiş görsel netlik ve canlı renkler vaat ediyor. Kulaklığın ekranında ayrıca 120 Hz veya daha yüksek yenileme hızına sahip ProMotion özelliği de bulunacak.

1.500 dolarlık söylenti fiyatı sıradan kullanıcılar için çok yüksek olsa da, Reality Pro öncelikle profesyonelleri ve geliştiricileri hedefliyor. Bu kişilerin, metaverse içinde sürükleyici deneyimler oluşturmak için cihazın gelişmiş yeteneklerinden yararlanmaları muhtemel görünüyor. Teknoloji ilerledikçe, Apple’ın gözlüğün Pro olmayan bir sürümünü piyasaya sürmesi ve daha uygun fiyatlara ve biraz küçültülmüş teknik özelliklere sahip daha geniş bir kitleye hitap etmesi bekleniyor.

Apple’ın çift 4K ekranlı Reality Pro artırılmış gerçeklik gözlüğü, olağanüstü bir görsel deneyim sunmayı vaat ediyor. Cihazın artırılmış ve sanal gerçeklik dünyasında önemli bir etki yaratması bekleniyor.

Güncel İçerikler