WhatsApp, kullanıcı adıyla beraber yeniden tasarlanan ayarlar kısmını tanıtacak

WhatsApp, yeni özellikler sunarak kullanıcı deneyimini iyileştirecek, pazarda önde olmak için önemli adımlar atıyor. Platform, en son güncellemesinde yalnızca telefon numaralarına güvenmek yerine üyelerin kullanıcı adlarını seçmesine izin vermecek. Bununla beraber yeniden tasarlanmış bir ayarlar sayfası üzerinde de çalışıyor.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni özellikler sunarak kullanıcı deneyimini iyileştirecek, pazarda önde olmak için önemli adımlar atıyor. Platform, en son güncellemesinde yalnızca telefon numaralarına güvenmek yerine üyelerin kullanıcı adlarını seçmesine izin vermecek. Bununla beraber yeniden tasarlanmış bir ayarlar sayfası üzerinde de çalışıyor.

Android için WhatsApp beta’nın 2.23.11.15 sürüm güncellemesi, kullanıcı adı özelliğini bünyesinde barındırıyor. Bu özellik, kullanıcıların hesapları için benzersiz kullanıcı adları belirlemesine olanak tanıyor. Bunu yaparak WhatsApp, kişileri tanımlamak için telefon numaralarına bir alternatif sunarak gizliliği artırmayı hedefliyor. Kullanıcılar, telefon numaralarını paylaşmadan uygulama içinde başkalarıyla bağlantı kurmalarını sağlayan akılda kalıcı bir kullanıcı adı seçme seçeneğine sahip olacak.

Mesajlaşma uygulaması, kullanıcı adlarının yanı sıra ayarlar sayfasını da yeniliyor. Android için en son beta güncellemeleri (sürüm 2.23.11.16 ve 2.23.11.18) yeniden tasarlanmış bir ayarlar arayüzü sunuyor.

Yeni tasarım, üç kullanışlı kısayol içeriyor: profil, gizlilik ve kişiler. Kullanıcılar, uygulama ayarları kısayolunu seçerek, belirgin bir profil fotoğrafı ve QR kodlarını görüntülemek için bir kısayol içeren yenilenmiş bir ayarlar sayfasına hızlı bir şekilde erişebilecek. Ayarlar bölümü de kullanıcıların çeşitli seçenekleri bulmasını ve düzenlemesini kolaylaştırmak için yeniden düzenlenecek.

Bu özelliklerin şu anda beta aşamasında olduğunu ve WhatsApp’ın gelecekteki bir güncellemesinde yayınlanacağını unutmamak gerekiyor. Kullanıcı adlarının ve yeniden tasarlanmış ayarlar sayfasının kullanıma sunulmasıyla WhatsApp, kullanıcılara gelişmiş gizlilik ve gelişmiş kullanılabilirlik sağlamayı amaçlıyor.

WhatsApp, kısa bir süre önce gönderilen mesajları 15 dakika içerisinde düzenleme özelliğini tanıttı. Bu özellik, kullanıcıların gönderdikleri bir mesajı üzerine uzun basarak ve “Düzenle” seçeneğini seçerek değiştirmelerine olanak tanıyor. Mesaj düzenleme özelliği dünya genelinde kullanıma sunuldu ve önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcılar için aktif hale getirilecek.

Güncel İçerikler