Tp teknolojileri geliştiren DEBx Medical, 10 milyon euro yatırım aldı

Kronik yaralardan muzdarip milyonlarca insanın yaşam kalitesini artıran tıp teknolojisi girişimi DEBx Medical, 10 milyon euro yatırım aldı. Yatırım, TVM Capital Healthcare tarafından yapıldı.

İyileşmesi zor yaralar, kötü hasta sağlığı ve yaşam kalitesi sonuçlarının yanı sıra sağlık sistemleri için önemli bir masrafa yol açabiliyor. DEBx Medical’in fark yaratmaya çalıştığı yer de tam olarak burası oluyor.

2019 yılında Bert J. Quint, Carlo Alberto Bignozzi ve Alberto Cogo tarafından kurulan DEBx Medical, yara enfeksiyonunu ortadan kaldırmak için tek bir tedavi geliştirmeyi ve satmayı amaçlıyor.

Hollandalı girişim, doktorlara ve hastalarına teşhisten tedaviye, takip bakımına ve yara yatağı yönetimine kadar yardımcı olmak istiyor. Teknolojinin temel inançları, kullanımı ve düzenli klinik uygulamada uygulanması basit olan düşük maliyetli tedaviler sağlamaya odaklanıyor.

Bunu yapmak için DEBx Medical, iyileşmeyen kronik yaralar için mevcut tedavilere üstün bir alternatif sağlayan DEBRICHEM adlı “çığır açan” bir ürün geliştirdi. Ürün, enfeksiyonlu bir yaranın topikal tedavisi için tasarlanmıştır ve enfeksiyonun debridman, ardından temizlik ve pansuman ile çıkarılmasını kolaylaştırmaya yardımcı oluyor.

Girişimin kurucu ortağı Bert Quint:

“Ürünümüz DEBRICHEM, kronik yara bakımı için hastaların hızlı, güvenli ve etkili bir şekilde iyileşmesine yardımcı olma potansiyeline sahip. Tek bir tedaviden sonra, kronik yaraların yüzde 90’ından fazlası iyileşmeye başlıyor.” dedi

DEBRICHEM, tek kullanımlık tıbbi cihaz olarak onaylanmış asidik bir jel olarak karşımıza çıkıyor. Şubat 2021’de CE ve ISO onaylarını alan DEBx Medical, 5.000’den fazla hastayı tedavi etti ve ürününü piyasaya sürmeye hazır.

Girişim, yeni yatırımı DEBRICHEM’i hastaların yararına ticarileştirmek için kullanacak.

Güncel İçerikler