Opera, yapay zeka destekli tarayıcı asistanı Aria’yı tanıttı

Popüler web tarayıcısı Opera, kullanıcılarının tarayıcı deneyimini geliştirmek için tasarlanmış entegre yapay zeka asistanı olan Aria'yı tanıttı. Aria, tarayıcının kendisinde ücretsiz üretken yapay zeka hizmetleri sağlamak için OpenAI'nin GPT teknolojisinden yararlanıyor.

Popüler web tarayıcısı Opera, kullanıcılarının tarayıcı deneyimini geliştirmek için tasarlanmış entegre yapay zeka asistanı olan Aria‘yı tanıttı. Aria, tarayıcının kendisinde ücretsiz üretken yapay zeka hizmetleri sağlamak için OpenAI‘nin GPT teknolojisinden yararlanıyor.

Opera’nın yenilikçi “Composer” mimarisi üzerine inşa edilen Aria, kullanıcılara bir dizi işlevsellik sunuyor. Aria, web’de arama yaparken, metin veya kod oluştururken veya ürün bilgisi ararken, bir sohbet arabirimi görevi görerek yapay zeka yetenekleriyle sorunsuz etkileşim sağlıyor. Ek olarak Aria, kullanıcı deneyimini daha da geliştiren canlı web sonuçlarını birleştiriyor.

Aria’nın altında yatan Composer altyapısı, genişletme planları ve gelecekte daha fazla yetenek eklenmesiyle birden çok yapay zeka modeliyle bağlantıya izin veriyor. Bu genişleme, arama hizmetlerini Aria’nın tekliflerine dahil etmek için Opera’nın ana ortaklarıyla iş birliğini içeriyor.

Şu anda erken erişim sürümleri mevcut olsa da Aria’ya çeşitli platformlarda 180’den fazla ülkede erişilebiliyor. Opera PC kullanıcıları, Opera One’ın en son sürümünü indirerek Aria’ya erişebilirken Android kullanıcıları, Google Play Store’dan indirilebilen Opera’nın beta sürümünü seçebiliyor.

Aria’nın Opera’ya entegrasyonuyla kullanıcılar, artık güncel internet içeriğine gerçek zamanlı erişimden yararlanarak tarama faaliyetlerinde yapay zekanın gücünden yararlanabiliyor. Opera, yapay zeka hizmetlerini tarayıcıya sorunsuz bir şekilde entegre ederek, tarama deneyimini yeniden tanımlamayı ve kullanıcılara çeşitli görevler için gelişmiş yetenekler sağlamayı amaçlıyor.

Güncel İçerikler