Google Play Games Avrupa’ya geliyor

Google, sevilen Android oyunları Windows PC'nizde oynamanıza izin veren Play Games hizmetini Avrupa'ya getiriyor. İlk olarak bir yıldan uzun bir süre önce beta platform o günden beri farklı pazarlarda kullanıma sunuldu.

Google, sevilen Android oyunları Windows PC’nizde oynamanıza izin veren Play Games hizmetini Avrupa’ya getiriyor. İlk olarak bir yıldan uzun bir süre önce beta platform o günden beri farklı pazarlarda kullanıma sunuldu.

Platform, bugüne kadarki en büyük genişlemesini kaydetti. PC için Google Play Games artık tüm Avrupa ve Yeni Zelanda’da oyun severlerle buluşturuldu. Avrupa dahilinde platform, ülkemizde de aktif olarak kullanılabiliyor.

Google’ın Mart ayında Game Developers Konferansı’nda söz verdiği gibi şirket, Play Games for PC beta sürümünü Yeni Zelanda ve diğer Avrupa pazarlarına genişletti. Beta daha önce yalnızca 13 ülkeyle sınırlı olduğundan, bu şimdiye kadarki en büyük genişleme oluyor. Bu genişletme ile PC için Google Play Games artık 56 ülkede aktif edildi.

Hizmetin genişletilmesiyle birlikte yeni oyunlar da entegre ediliyor. PC için Play Games artık 1945 Air Force, Blade Idle ve Cookie Run: Kingdom dahil 100’den fazla oyunu destekliyor. Google, gün geçtikçe hizmete daha fazla oyun ekleyeceğini açıkladı.
Google Play Games, Ocak 2022’de beta testinde kullanıma sunuldu. İnsanların Windows bilgisayarlarında Android mobil oyunları oynamalarına olanak tanıyor. Ayrıca Android mobil ve tablet ile ChromeOS’u destekler. Platformlar arası doğası sayesinde, oyuncular bir cihaza geçerken başka bir cihaza kaldıkları yerden devam edebiliyorlar. 

 

Hizmet ilk olarak Hong Kong, Güney Kore ve Tayvan gibi denizaşırı pazarlarda kullanıma sunuldu. Kasım ayında Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelere yayıldı. Mart ayında Avustralya, Brezilya, Kanada, Endonezya, Malezya, Meksika, Filipinler, Singapur ve Tayland’a genişledi. Artık Avrupa ülkelerinin çoğunda kullanılabiliyor.

Güncel İçerikler