Sürdürülebilir tedarik zinciri odaklı yerli girişim LogD, Founder One’dan yatırım aldı

Sürdürülebilir tedarik zinciri LogD, ilk yatırım turunu başarıyla tamamladığını duyurdu. Lojistik tedarik zincirinde sürdürülebilir ve inovatif bir uygulama olan LogD'nin Milk Run Yönetim Sistemi, erken aşamada teknoloji odaklı etki girişimcilerini destekleyen etki yatırım fonu Founder One’dan yatırım aldı.

Sürdürülebilir tedarik zinciri LogD, ilk yatırım turunu başarıyla tamamladığını duyurdu. Lojistik tedarik zincirinde sürdürülebilir ve inovatif bir uygulama olan LogD’nin Milk Run Yönetim Sistemi, erken aşamada teknoloji odaklı etki girişimcilerini destekleyen etki yatırım fonu Founder One’dan yatırım aldı.

Türkiye’de alanında bir ilk olan LogD Milk Run Yönetim Sistemi, lojistik tedarik zincirinde geliştirdiği yeni teknoloji, operasyon ve sürdürülebilir çevreci malzemelerin kullanıldığı uygulamasıyla büyümeye devam ediyor. Lojistik sektörünün çevreye ve ekonomiye olan negatif etkilerini pozitife dönüştürmek amacıyla kurulan LogD, geliştirdiği sürdürülebilir tedarik zinciri çözümleriyle hem doğaya hem de markalara daha fazla katma değer sağlıyor.

Türkiye’nin öncü perakende markalarıyla başladığı operasyon süreçlerini kesintisiz büyüterek ilerleyen LogD, etki yatırım fonu Founder One’ın yatırımıyla büyümesini hızlandırmak için iyi bir fırsat yakaladığını belirtiyor.

LogD, tedarik zinciri sektöründe inovatif bir sistem sunarak doğanın korunmasına katkı sağlıyor. Milk Run Yönetim Sistemi ile ağaçların kesilmesini engelleyen, karbon ayak izi ve su tüketimini azaltarak şirketlerin sürdürülebilirlik hedeflerine destek olan LogD, şirketlerin tedarik zinciri maliyetlerini düşürüyor ve döngüsel ekonomiye katkı sağlıyor.

Founder One Yatırım Komitesi Üyesi ve Genel Müdürü Ali Şahin, Founder One’ın sürdürülebilir tedarik zinciri sektörüne geliştirdikleri yeni teknoloji ile destek veren bir yerli girişime yatırım yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Ali Şahin:

“Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı olarak, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi ortaklığıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek tamamen etki yatırımları özelinde kurduğumuz Founder One olarak, diğer etki alanlarında yatırım yaparak topluma değer katan girişimleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

LogD Kurucusu Seyhan Gülhan:

“Bu yatırım turunda etki yatırım fonu Founder One’ın desteğini almış olmaktan dolayı mutluyuz. Yatırım, alanında bir ilk olan sistemimizi sürdürülebilir çözümlerimizle entegre etmemiz ve daha da geliştirmemiz için önemli bir etki yaratacak. Girişimimizin potansiyelinin ve etkisinin görülmesi adına bu yatırım sadece bir başlangıç. Milk Run Yönetim Sistemi’ni Türkiye ve yurt dışında geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Faaliyete başladığı günden bugüne bir milyon kilogramın üzerinde karbon ayak izinin oluşmasını ve binlerce ağacın kesilmesini önleyen LogD, sunduğu çözümlerle 2023 yılının sonuna kadar 325 milyon kilogramdan fazla karbon ayak izini azaltmayı planlıyor. LogD doğaya karşı sorumlu üretim yaparak oluşturduğu karbon ayak izini nötralize etmek için ağaç bağışında bulunuyor.

Güncel İçerikler