Ses odaklı içerik platformu SoundCloud, çalışanlarının yüzde 8’ini işten çıkaracak

Popüler müzik platformu SoundCloud, geçen sene çalışanlarının yüzde 20'nin işten çıkarmasının ardından yeni bir işten çıkarma dalgası başlatıyor. Bu yeni dalgada, ekibinin yüzde 8'ini işten çıkaracak. 

Popüler müzik platformu SoundCloud, geçen sene çalışanlarının yüzde 20’nin işten çıkarmasının ardından yeni bir işten çıkarma dalgası başlatıyor. Bu yeni dalgada, ekibinin yüzde 8‘ini işten çıkaracak.

Geçen yıl şirket, iş gücünde yüzde 20’lik bir azalmayla sonuçlanan zorlu bir ekonomik ortamın acı gerçeğiyle karşı karşıya kaldı. GoogleMeta ve Amazon gibi teknoloji devlerinin izinden giden SoundCloud, bu işten çıkarmaları yeniden yapılanma ve maliyetleri düşürme amaçlı stratejik bir hamle olarak gerekçelendirdi. 2022 kesintileri, SoundCloud’u “sürdürülebilir karlılığa giden bir yola” sokacak şekilde konumlandırılırken, bu hedef şirketin son işten çıkarma turunda da yer aldı.

Şimdi şirket, çalışanlarının yüzde 8’ini daha işten çıkarmaya hazırlanıyor ve bu kararı SoundCloud’un finansal refahını sağlamak ve cari yıl içinde karlılık elde etmek için hem göz korkutucu hem de çok önemli olarak nitelendiriyor.

SoundCloud’un iş gücünü küçültme kararı, çok sayıda teknoloji markasında gözlemlenen genel bir eğilimle uyumlu olsa da şirketin bir süredir kademeli olarak personel sayısını azalttığı biliniyor. 2017’de SoundCloud, ciddi bir iş gücü azaltımı uygulayarak çalışan sayısında tek seferde yüzde 40 gibi şaşırtıcı bir düşüş sağladı.

Güncel İçerikler