WhatsApp, konuşma güvenliğini artırmak için Sohbet Kilidi özelliğini hayata geçirdi

Gizliliğe son derece değer verilen bir çağda WhatsApp, kullanıcılarının konuşmalarının gizliliğini sağlamak için yenilikçi yollar aramaya devam ediyor. Platform kısa süre önce Sohbet Kilidi özelliğini duyurdu.

Gizliliğe son derece değer verilen bir çağda WhatsApp, kullanıcılarının konuşmalarının gizliliğini sağlamak için yenilikçi yollar aramaya devam ediyor. Platform kısa süre önce Sohbet Kilidi özelliğini duyurdu.

Şirket tarafından geliştirilen hem basit hem de güçlü oluşuyla oldukça dikkat çekiyor. Kullanıcılar bir sohbeti kilitleyerek onu ana gelen kutularından gizlice kaldırıp özel bir klasöre yerleştirebiliyor. Bu klasöre erişim, yalnızca kullanıcının cihaz parolası veya parmak izi gibi biyometrik kimlik doğrulaması yoluyla veriliyor Ayrıca, kilitli sohbetlerin içerikleri bildirimlerde otomatik olarak gizlenerek kullanıcılara tam bir gönül rahatlığı sağlanıyor.

Sohbet Kilidi özelliği, telefonlarını ara sıra aile üyelerine ödünç veren veya kendilerini başka birinin cihazını geçici olarak elinde tuttuğu durumlarda bulan kişiler için özel olarak tasarlanıyor. Bir başkası telefonunuzu tutarken bir mesaj geldiğinde o anları hayal edin. Chat Lock ile özel görüşmelerinizin meraklı gözlerden gizleneceğine gönül rahatlığıyla inanabilirsiniz.

Chat Lock’u etkinleştirmek için basit adımları izlemek gerekiyor. Güvence altına almak istediğiniz bire bir veya grup sohbetinin adına dokunun ve kilitleme seçeneğini seçin. Kilitli sohbetlerinizi ortaya çıkarmak için, gelen kutunuzu yavaşça aşağı çekin ve telefon şifrenizi girin veya cihazınızın biyometrik kimlik doğrulamasını kullanın.

WhatsApp’ın kullanıcı gizliliği taahhüdü burada bitmiyor. Önümüzdeki aylarda şirket, Chat Lock için ek seçenekler sunmayı planlıyor. Bu yeni geliştirmeler, birden fazla cihazda tutarlı ve kapsamlı bir güvenlik deneyimi sağlayarak, eşlik eden cihazlardaki sohbetleri kilitleme özelliğini içerecek.

Kullanıcılar, cihazlarının oturum açması esnasında kimlik bilgilerinden ayrı, benzersiz ve farklı bir parolaya izin vererek, sohbetleri için özel parolalar oluşturma özgürlüğüne sahip olacaklar. Şirket, kısa süre önce beta kullanıcıları için de bir ‘Mesajları Düzenle’ özelliğini açıkladı. Yeni özellikler, şirketin uygulamayı kullanıcı tabanı için önemli ölçüde elden geçirmek istediğini gösteriyor.

Güncel İçerikler