Meta’dan çoklu öğrenme moduna sahip yapay zeka: ImageBind

Facebook, Instagram, Messenger ve WhatsApp gibi platformların tepe şirketi Meta, birden çok moda sahip bütünsel öğrenme açısından makineler ve insanlar arasındaki boşluğu dolduran ImageBind adındaki yenilikçi yapay zeka modelini tanıttı.

Facebook, Instagram, Messenger ve WhatsApp gibi platformların tepe şirketi Meta, birden çok moda sahip bütünsel öğrenme açısından makineler ve insanlar arasındaki boşluğu dolduran ImageBind adındaki yenilikçi yapay zeka modelini tanıttı.

Her modalite için belirli yerleştirmelere dayanan geleneksel yapay zeka sistemlerinden farklı olarak ImageBind, paylaşılan bir temsil alanı oluşturarak makinelerin metin, görüntü/video, ses, derinlik, termal ve atalet ölçüm birimlerinden (IMU) aynı anda öğrenmesini sağlıyor.

Yeni yapay zeka, bireysel modaliteler üzerinde eğitilmiş önceki uzman modellerin sınırlamalarını aşarak yapay zeka yeteneklerinde önemli bir sıçramayı temsil ediyor. ImageBind, çoklu duyusal girdileri birleştirerek, makinelere bilginin çeşitli yönlerini birbirine bağlayan kapsamlı bir anlayış sunuyor.

Örneğin, Meta’nın Make-A-Scene’i ImageBind’i sese dayalı görüntüler oluşturmak için kullanabilir ve yağmur ormanları veya hareketli pazarlar gibi sürükleyici deneyimlerin yaratılmasına olanak tanıyor. Ek olarak ImageBind, sorunsuz medya oluşturma ve gelişmiş çok modlu arama işlevleri dahil olmak üzere daha doğru içerik tanıma, denetleme ve yaratıcı tasarım için kapılar açıyor.

Meta’nın çok modlu yapay zeka sistemleri geliştirmeye yönelik çalışmalarının bir parçası olarak ImageBind, araştırmacıların yeni ufuklar keşfetmesi için temel oluşturuyor. Modelin 3D ve IMU sensörlerini birleştirme yeteneği, sürükleyici sanal dünyaların tasarımında ve deneyiminde devrim yaratabiliyor. Ayrıca ImageBind, metin, ses, resim ve video gibi çeşitli modalitelerde arama yapılmasını sağlayarak anıları keşfetmek için zengin bir yol oluşturuyor.

ImageBind’in benzersiz ölçekleme davranışı, performansının daha büyük görüntü modelleriyle arttığını ortaya koyuyor. Kendi kendini denetleyen öğrenme ve minimum eğitim örnekleri kullanan model, ses ve metni ilişkilendirme veya görüntülerden derinlik tahmini gibi yeni yetenekler sergiliyor. 

ImageBind ile Meta, makinelerin çeşitli modalitelerden öğrenmesinin yolunu açarak yapay zekayı yeni bir bütünsel anlayış ve çok modlu analiz çağına taşıyor. Şirket, bir süre önce kendi yapay zeka modelini piyasaya sürerek bu alanda önemli adımlar atıyor.

Güncel İçerikler