WhatsApp, Wear OS desteğini test etmeye başladı

Dünyanın en büyük haberleşme platformu WhatsApp, akıllı saatlere geliyor. Wear OS 3 ile test edilen uygulama, Galaxy Watch 5, Pixel Watch ve diğerleri gibi cihazlarda test ediliyor.

Dünyanın en büyük haberleşme platformu WhatsApp, akıllı saatlere geliyor. Wear OS 3 ile test edilen uygulama, Galaxy Watch 5, Pixel Watch ve diğerleri gibi cihazlarda test ediliyor.

Yapılan testlerle beraber akıllı saat üzerinden sesli ve metin odaklı mesajları göndermenize izin verirken, son sohbetleri ve kişileri gösteren mobil sürümlerin işlevlerinin çoğunu kullanıcılara sunuyor. Uygulamayı kurmak için telefonunuzda WhatsApp’ın Beta sürümünün yer alması gerekiyor. Uygulamayı saatinize yükledikten sonra, mobil uygulamaya girdiğiniz sekiz basamaklı özel bir kod geliyor.

Hemen ardından “Ayarlar” ve “Telefonda aç” ile birlikte son konuşmaların bir listesi açılıyor. Sohbetlerden herhangi birine tıkladığınızda, mesajları, gönderilen resimleri vb. gösteren bireysel veya grup sohbetleri görünüyor. Her sohbetin altında, sistem klavyesini kullanarak sesli veya yazılı mesaj göndermeyi seçebilirsiniz. Benzer şekilde, mevcut veya alınan mesajları görüntüleyebilir veya dinleyebilirsiniz. 

WhatsApp, saatinizin ana sayfasında okunmamış mesajları gösteren dairesel bir komplikasyon sunuyor. Kişilere hızlı bir şekilde erişmenizi veya sesli mesaj kaydı başlatmanızı sağlamak için kişiler ve sesli mesajlar için iki kutucuk yer alıyor.

Wear OS 3 için aktif hale getirilen önemli sürüm, çoğu kişinin telefonunda bulunan ultra popüler bir uygulama sunuyor. Bu özellikle beraber benzer uygulamaların entegrasyonu için Google’ın platforma daha fazla geliştiriciyi getirme amacı başarılı olacak gibi duruyor. Entegrasyonu sağlayabilmek için WhatsApp beta sürümüne kaydolmanız ve hem akıllı telefonunuzda hem de saatinizde 2.23.10.10+ sürümünü çalıştırmanız gerekiyor.  

Güncel İçerikler