Qualcomm, oto güvenlik odaklı çip üreticisi Autotalks’ı satın almaya hazırlanıyor

Amiral gemisi çip pazarının lider oyuncularından Qualcomm, yol güvenliğini artırmaya yönelik teknolojiler tasarlayan çip üreticisi Autotalks'ı satın almaya hazırlanıyor. İddialara göre Qualcomm, İsrail merkezli şirkete 350 milyon - 400 milyon dolar civarında bir ödeme yapacak.

Amiral gemisi çip pazarının lider oyuncularından Qualcomm, yol güvenliğini artırmaya yönelik teknolojiler tasarlayan çip üreticisi Autotalks‘ı satın almaya hazırlanıyor. İddialara göre Qualcomm, İsrail merkezli şirkete 350 milyon – 400 milyon dolar civarında bir ödeme yapacak.

Autotalks, hem sıradan hem de sürücüsüz araçlar için yol güvenliğini artırmaya yönelik çipler ve araç için iletişim teknolojileri geliştiriyor. Qualcomm yaptığı duyuruda, Autotalks’ın “üretime hazır, çift modlu, bağımsız güvenlik çözümlerinin” bulut bağlantılı destekli ve otonom sürüş teknolojileri seti olan Snapdragon Digital Chassis’e dahil edileceğini söyledi. 

Qualcomm Technologies’in otomotivden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Nakul Duggal yaptığı açıklamada:

“2017’den beri V2X araştırma, geliştirme ve dağıtımına yatırım yapıyoruz. Otomotiv pazarı olgunlaştıkça bağımsız akıllı ulaşım sisteminin yanı sıra gelişmiş yol kullanıcı güvenliği için bir V2X güvenlik mimarisine ihtiyaç duyulacağına inanıyoruz. Autotalks’ın gerçek dünyadaki yol kullanıcı güvenliği zorluklarını çözmeye odaklanarak V2X teknolojileri ve ürünleri oluşturmaya yönelik onlarca yıllık deneyimini ve taahhüdünü paylaşıyoruz.” sözlerini kullandı.

Qualcomm, otomotiv endüstrisinin önümüzdeki yıllarda en büyük gelir kaynaklarından biri olmasını bekliyor. Geçen yıl CES’te, otomobil üreticilerinin araba yapmak için kullanabilecekleri “açık, ölçeklenebilir ve modüler” bir teknoloji olan Snapdragon Ride Vision platformunu tanıttı. 2022’nin sonlarında Qualcomm, otomotiv pazarının gelir odaklı fırsatlarının 30 milyar dolara sıçradığını söyledi. Ayrıca şirket, otomotiv işletme gelirinin 2026 mali yılına kadar 4 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyor.

Güncel İçerikler