Yerli karavan kiralama girişimi KolayKaravan, 2.5 milyon dolar değerleme ile tohum yatırım aldı

2022 yılı başında karavan sahipleri ile karavan deneyimi yaşamak isteyenleri bir araya getirmek amacıyla kurulan KolayKaravan.com, 2.5 milyon dolar değerleme ile İTÜ ARI Teknokent’in de aralarında bulunduğu bir gruptan yatırım aldı. 2023’un ilk çeyreğinde yüzde 700 oranında büyüme yakaladı. Platform yeni dönemde mobil uygulama, deneyim çeşitlemesi ve yurt dışı pazarına açılmaya odaklanacak.

İTÜ ARI Teknokent’in dünyada ilk 5’te yer alan Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek girişimlerinden, teknoloji destekli, güvenli karavan kiralama pazar yeri KolayKaravan, ilk yılında iki farklı kurumdan yatırım desteği alarak tohum yatırım turunu tamamladı. 2023 yılının başında 1. yılını kutlayan KolayKaravan, misafirlerinin en kolay şekilde diledikleri karavana ulaşabildikleri bir pazar yeri hizmeti sunuyor.

Ülkemizde hızla gelişen karavan sektöründe, uçtan uca hizmetleri sayesinde karavan sahipleri ile misafirlerini bir araya getiriyor. Onaylı kullanıcı yorumları, güvenli ödeme sistemleri, 7/24 müşteri hizmetleri gibi birçok uygulama ile misafirlerinin en doğru kararı vermeleri için alt yapı sunuyor.  Kendi geliştirdiği CamperTrust uygulaması ile misafirlerin yolculukları boyunca acil ihtiyaçlarında kolayca ulaşılabilir olmasını da sağlayan KolayKaravan, şu anda sektördeki en büyük pazaryeri konumunda bulunuyor. 

“Yılı 40.000 gece konaklama hizmeti ile kapatacağız”

Bugüne kadar misafirlerine 6.000 gece karavanda konaklama deneyimi yaşattıklarını belirten KolayKaravan Kurucu Ortağı Çağlar Bilici:

“Bu senenin ilk çeyreğinde yüzde 700’ü bulan büyümemiz ile yılı 40.000 gece konaklama hizmeti sunarak kapatmayı planlıyoruz. CamperAI ile akıllı fiyatlandırma, güzergâh önerisi geliştirme modülü de bulunan KolayKaravan’ın kendi teknolojisini misafirleri için daha da özelleştirip, bu alandaki en büyük ve en teknolojik platform sağlayıcı olmak yer almayı amaçlıyoruz” dedi.

“Ülkemizin potansiyeline güveniyoruz”

Bir yıl içinde yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi veren Çağlar Bilici:

“KolayKaravan sektöre bambaşka bir nefes getirdi. En kolay deneyimi misafirlerimize sunmak için gece gündüz çalışıyor, en yenilikçi iş modellerini bu topraklarda uygulamaya sokuyoruz. Güzel ülkemiz dünyada en çok turist ağırlayan 6. ülke konumunda, biz de KolayKaravan olarak bu yüksek potansiyeli teknoloji ile buluşturduk ve binlerce gece karavan deneyimi sunduk, bunu yaparken de misafirlerimizin %20’sini yurt dışından aldık. Ülkemizin potansiyeline çok güveniyor, bu alanda yatırım yapmaya ve odağımızı burada tutmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni yatırım ile tohum yatırım turunu kapattıklarını aktaran Çağlar Bilici, bundan sonraki aşamada mobil uygulama, deneyim çeşitlemesi ve yurt dışı pazarına açılmaya odaklanacaklarını belirtti. 

Güncel İçerikler