Sürdürülebilir bankacılık ve neobank platformu Green-Got, 5 milyon euro yatırım aldı

İklim dostu fintechGreen-Got, düzenlenen yatırım turunda 5 milyon euro yatırım aldı. Yatırımın 3 milyon euro'su VC Pale blue dot tarafından ve 2 milyon euro'su ise kitle fonlama yöntemiyle yapıldı.

İklim dostu fintech Green-Got, düzenlenen yatırım turunda 5 milyon euro yatırım aldı. Yatırımın 3 milyon euro’su VC Pale blue dot tarafından ve 2 milyon euro’su ise kitle fonlama yöntemiyle yapıldı.

Finans ve bankacılık söz konusu olduğunda, iklim bilinci de ön plana çıkıyor. Finans, Avrupa’nın yeşile geçişinde ve daha sürdürülebilir toplumlar yaratma yarışında anıtsal olduğunu kanıtlayacak kilit açmada inanılmaz derecede güçlü bir role sahip oluyor. Fransız startup Green-Got da bunu kolaylaştırmak istiyor.

2020 yılında Maud Caillaux, Andréa Ganovelli ve Fabien Huet tarafından kurulan girişim, bankacılık ve finansa sürdürülebilir bir yaklaşım sunuyor. Neobank, müşterilerine alternatif ve %100 şeffaf ve ekolojik banka hesapları sunuyor ve her ödemede okyanusların kirlenmesinin önlenmesi, ağaçlandırma veya yenilenebilir enerjinin geliştirilmesi için finansmana ücretsiz katkıda bulunuyor.

Çevrimiçi ödeme ve tasarruf hesabı, kullanıcıların dünyanın her yerinde doğal ahşaptan veya geri dönüştürülmüş plastikten yapılmış bir kartla ödeme yapmasına olanak tanıyor. Ayrıca girişim, kullanıcılarının harcamalarıyla bağlantılı CO2e emisyonlarını ölçmeleri ve kontrol etmeleri için kendi karbon hesaplayıcısı tasarladı.

Green-Got’un CEO’su ve kurucu ortağı Andrea Ganovelli:

“Avrupa’da büyüyen bu yeşil finans pazarında büyük bir taleple karşı karşıyayız. Bugünkü zorluklarımız, şu pazar taleplerine öncelik vermektir: hangi ülkeler hangi müşterilere teklif veriyor? Böyle bir büyüme ve coşku görmek bizi mutlu ediyor. Bu bağış toplama, teklifi ve Green-Got’un etkisini ölçeklendirmemize izin verecek.”

Yeni yatırımla beraber girişim, sürdürülebilir bankacılığın geleceğine yönelik çalışmalar yapacak.

Güncel İçerikler