Google Pixel Fold tanıtıldı: İşte şirketin ilk katlanabilir akıllı telefonun özellikleri

Teknoloji devi Google, uzun süredir sızıntılara konu olan katlanabilir akıllı telefon Google Pixel Fold tanıtıldı. Bu yeni akıllı telefon, Google'ın ilk katlanabilir modeli oluyor. 

Teknoloji devi Google, uzun süredir sızıntılara konu olan katlanabilir akıllı telefon Google Pixel Fold tanıtıldı. Bu yeni akıllı telefon, Google‘ın ilk katlanabilir modeli oluyor.

Şirket tarafından paylaşılan video, markanın ilk katlanabilir akıllı telefonda Samsung Galaxy Fold serisi gibi tablet benzeri bir ekran bulunuyor.  Cihazın diğer katlanabilir modellerde olduğu gibi menteşe sistemiyle açılıp kapandığı görülüyor.

Telefonun büyük ekranı kapalıyken kullanıcılar, dış kısımda bulunan küçük dokunmatik ekran panelini rahatça kullanabiliyor. Son Pixel akıllı telefon serisine uygun olarak, arkada bir kamera çubuğu yer alıyor ancak diğer modellerdeki kadar belirgin olmaması cihaza ayrı bir hava katıyor.

Google Pixel Fold

Raporlara göre Google Pixel Fold, 7.6 inçlik tablet benzeri bir panele açılan 5.8 inçlik bir ekranı bünyesinde barındırıyor. Akıllı telefonun kalbinde, Google tarafından geliştirilen Tensor G2 çip seti bulunuyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre cihazın katlanabilir menteşesi, oldukça dayanıklı olacak. Bu sayede katlanabilir akıllı telefonların en büyük sorunlarından biri olan menteşeler kullanıcıların korkulu rüyası olmayacak.

Akıllı telefonla ilgili daha fazla ayrıntı, 10 Mayıs’ta düzenlenecek olan Google I/O geliştiricileri konferansında açıklanacak. Fiyatlandırma kısmına baktığımızda ise cihazın yaklaşık 1.700 dolar civarında bir fiyatla teknoloji severlerin karşısına çıkması bekleniyor. Cihazın önümüzdeki hafta üzenlenecek olan etkinliğin hemen ardından satışa sunulması bekleniyor.

Güncel İçerikler