Elon Musk, Boring Company ile Las Vegas’ta 65 millik bir tünel inşa edecek

Elon Musk'ın trafik sıkışıklığını önlemek için kurduğu The Boring Company (TBC), Las Vegas'taki tünel ağını genişletmeye hazırlanıyor. Nevada Clark County'deki komisyon üyelerinin son genişlemeyi onaylamasının ardından mevcut "Vegas Loop" planı, 69 istasyonlu 65 mil uzunluğuna genişleyecek.

Elon Musk’ın trafik sıkışıklığını önlemek için kurduğu The Boring Company (TBC), Las Vegas’taki tünel ağını genişletmeye hazırlanıyor. Nevada Clark County’deki komisyon üyelerinin son genişlemeyi onaylamasının ardından mevcut “Vegas Loop” planı, 69 istasyonlu 65 mil uzunluğuna genişleyecek.

Nevada komisyon üyeleri Clark County tarafından onaylanan genişleme, ağı 25 mil genişletecek ve tünel ağını Las Vegas Strip koridorundan uzatan 18 yeni istasyona izin verecek. The Boring Company’nin tünelleri, Tesla sahipleri için özel ulaşım imkanı sağlıyor. Yer altında çıkan tüneller Tesla’sı olan kişilere trafikten kaçmak için alternatif bir rota oluşturuyor. 

TBC’nin avukatı Stephanie Allen’ın proje için tamamen vergi mükelleflerinin değil şirketin ödeme yapacağına dair güvence vermesinden sonra 6’ya 1 oy kullandı.

Bölgedeki halkın inşaat ve buna bağlı olarak yaşam, trafik, iş akışındaki olumsuzluklara karşı projeye önyargılı davranıyor. TBC’nin avukatı, şirketin işçileri barındırmak için şeridin yakınındaki yerleşim alanlarına doğru genişlemeyi planladığını söyledi.

Şu anda Vegas Loop, Las Vegas Kongre Merkezi çevresinde beş durak ile yaklaşık 2 mil uzunluğunda yer alıyor. TBC, ağı Harry Reid Uluslararası Havaalanı, Allegiant Stadyumu, Las Vegas şehir merkezi ve hatta Los Angeles’a bağlayan daha fazla tünel kazmayı planlıyor. Yeni onaylanan istasyonlardan bazılarının havaalanı yakınındaki Las Vegas Bulvarı’nın yanı sıra Chinatown, Town Square Las Vegas ve Harmon Square’de olacağı iddia ediliyor. 

Güncel İçerikler