Siber güvenlik operasyonlarını verimli hale getiren Priam Cyber AI, yatırım aldı

Siber güvenlik operasyonları için fintech, telekomünikasyon, üretim endüstrileri ve kritik altyapı varlıklarındaki siber tehditlere karşı daha verimli, ölçeklenebilir ve uygun maliyetli hale getiren Priam Cyber AI, tohum öncesi turda yatırım aldı. Yatırım, Atlas Ventures tarafından yapıldı.

Siber güvenlik operasyonları için fintech, telekomünikasyon, üretim endüstrileri ve kritik altyapı varlıklarındaki siber tehditlere karşı daha verimli, ölçeklenebilir ve uygun maliyetli hale getiren Priam Cyber AI, tohum öncesi turda yatırım aldı. Yatırım, Atlas Ventures tarafından yapıldı. Yatırımın maddi detayları paylaşılmadı.

Çağdaş siber güvenlik sistemleri tarafından üretilen yüksek hacimli e-postalar, mesajlar ve uyarılar hızla bunaltıcı hale gelebildiğinden ve yanlış pozitifler bireysel inceleme gerektirdiğinden, siber güvenlik uyarılarını yönetmek kuruluşlar için giderek daha zor hale gelmiştir. Kural tabanlı yanıtlar artık çok sayıda uyarının üstesinden gelmek için yeterli olamayabiliyor. Bu da insan hatalarına yol açıyor. Ek olarak, yetkin siber güvenlik analistlerini eğitmek ve elde tutmak da fazlasıyla zorlu oluyor.

Priam Cyber ve Advanced Virtual Analyst (AVA) işte bu noktada devreye giriyor. Priam.ai/AVA, SOC operasyonlarını otomatikleştirmek için yarı denetimli makine öğrenimi, derin takviye öğrenme yapay zekası ve bilişsel psikoloji dahil olmak üzere çok disiplinli bir yaklaşım kullanıyor. AVA, siber güvenlik uyarılarına yanıt vermede verimliliği %70-80’e kadar artırarak kuruluşların kritik güvenlik sorunlarına öncelik vermesini sağlarken uyarı yönetimi yükünü de azaltıyor.

Priam kurucu ortağı ve CTO’su Dr. Paolo Di Prodi, siber saldırılardaki artışın SIEM, SOAR, EDR, MDR ve XDR gibi çeşitli çözümlerin geliştirilmesine yol açtığını ancak olayları yönetmenin giderek daha sorunlu ve zaman alıcı hale geldiğini belirtiyor. Priam, bu zorlukların üstesinden gelmek ve kuruluşların kritik güvenlik sorunlarına odaklanmasını sağlamak için yapay zeka ve makine öğreniminden yararlanan yeni bir yaklaşıma duyulan ihtiyacın farkında oluyor.

Atlas Ventures’tan Onur Canlıtepe:

“Sanayi sektörü de dahil olmak üzere pek çok sektörde siber güvenliğin geliştirilmesi gerektiğine ve henüz erken aşamalarda olduğuna inanıyoruz. Endüstri 4.0 çözümlerinin OT ve BT’yi giderek daha fazla yakınlaştırmasıyla, saldırganlar çeşitli sektörlerdeki kritik varlıkları hedef almak için daha fazla fırsata sahip oluyor. Bu nedenle Priam’ın günümüzde siber güvenlik alanındaki en önemli beş sorundan birinin ele alınmasında hayati bir rol oynayacağına inanıyoruz.” dedi.

Alas Ventures’tan Duran Cesur:

“Priam’ın ilk yatırımcısı olarak, etkileyici çözümlerinin ticarileşmesini desteklemekten heyecan duyuyoruz ve geleceğin onlar için neler getireceğini görmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Girişim, aldığı yatırımı yeni nesil siber güvenlik olaylarına müdahale platformunu devreye sokmak için kullanacak.

Güncel İçerikler