Samsung, 2023 yılının ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 2023'ün ilk çeyreğinde işletme karında %95 gibi büyük bir düşüş yaşadığını açıkladı. Ortaya çıkan düşüş, büyük ölçüde en büyük gelir kaynağı olan yarı iletken ürünlerine olan talebin zayıflamasına bağlandı.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 2023’ün ilk çeyreğinde işletme karında %95 gibi büyük bir düşüş yaşadığını açıkladı. Ortaya çıkan düşüş, büyük ölçüde en büyük gelir kaynağı olan yarı iletken ürünlerine olan talebin zayıflamasına bağlandı.

Şirketin çip bölümü, özellikle düşen bellek çipi fiyatları ve çip ürünlerine olan azalan talep nedeniyle çeyrekte 4.58 trilyon won (3.41 milyar dolar) zarar etti. Samsung, çeyrek için geçen yılın aynı dönemine göre %18 düşüşle 63.75 trilyon Kore wonu (47.6 milyar dolar) gelir bildirdi. Bu, şirket için 14 yılın herhangi bir çeyreğindeki en düşük karı oluyor. Samsung gelecek konusunda iyimser ve şirketlerin üçüncü çeyrek öncesinde toparlanacağını düşünüyor.

Şirketin çip bölümündeki önemli düşüşe rağmen, Samsung’un mobil bölümü bir önceki çeyreğe göre %22’lik bir gelir artışıyla iyi bir performans sergiledi. Bu iyi performans, güçlü satışlar getiren Galaxy S23 serisinin başarısına bağlandı. Samsung, birinci sınıf modellerinin satışını desteklemeye devam ederken aynı zamanda Galaxy A54 ve A34 gibi yeni kitlesel pazar cihazlarının satışlarını artırmayı planlıyor.

Samsung, salgın sırasında akıllı telefon ve bilgisayar üreticilerinin yonga stoklaması da dahil olmak üzere çeşitli faktörler nedeniyle bellek yongası bölümünde kayıplar yaşadı. Yüksek enflasyon ve küresel ekonomik belirsizlikler nedeniyle tüketici talebinin düşmesiyle birlikte, bu stoklar henüz tükenmemiş fazla ürünler elde kalmış durumda oluyor.

Genel olarak, Samsung’un Q1 2023 kazançları, küresel yarı iletken pazarında devam eden zorlukları yansıtıyor. Bununla birlikte şirketin mobil bölümündeki güçlü performansı ve geleceğe yönelik iyimserliği, hem yatırımcılar hem de teknoloji meraklıları için bir umut ışığı vaat ediyor. Samsung ayrıca Exynos yonga setlerini yaklaşan Galaxy S amiral gemilerinde yeniden sunmayı planlıyor. Bu kararın kullanıcıların hoşuna gitmeyeceği düşünülüyor. 

Güncel İçerikler