WhatsApp, çoklu cihaz desteğini kullanıma sundu

WhatsApp, kullanıcıların hesaplarına aynı anda dört cihaza kadar erişmelerini sağlayan, merakla beklenen "çoklu cihaz" özelliğini kısa süre önce kullanıma sundu. Bu özelliğin üzerinde bir süredir çalışılıyordu ve şu anda dünya çapında kullanıma sunuldu.

Popüler haberleşme uygulaması WhatsApp, kullanıcıların hesaplarına aynı anda dört cihaza kadar erişmelerini sağlayan, merakla beklenen “çoklu cihaz” özelliğini kısa süre önce kullanıma sundu. Bu özelliğin üzerinde bir süredir çalışılıyordu ve şu anda dünya çapında kullanıma sunuldu.

Önceden, çoklu cihaz desteği yalnızca WhatsApp Web, masaüstü uygulamaları ve Android tabletler aracılığıyla mümkünd hale geliyordu. Artık kullanıcılar, akıllı telefonlar, tabletler ve PC’ler dahil olmak üzere WhatsApp hesaplarına dört adede kadar cihaz bağlayabiliyor. Birden fazla çalışanın farklı telefonlarda aynı numaradan mesaj gönderip almasına olanak tanıyan bu özelliğin, özellikle küçük işletmeler için oyunun kurallarını değiştirmesi bekleniyor.

Bu yeni özellik, bağlı cihazlardan herhangi birinde gönderilen ve alınan mesajların bir yıla kadar tüm cihazlarda senkronize edilmesini sağlıyor. Birincil akıllı telefonunuz kapalı olsa bile, her akıllı telefon ayrı ayrı bağlandığından mesajlarınıza diğer akıllı telefonlardan erişmeye devam edebileceğiniz anlamına geliyor. Tüm sohbetler, medya ve aramalar her akıllı telefonda uçtan uca şifrelenecek. Ancak, birincil cihazınız uzun süre etkin olmazsa, WhatsApp otomatik olarak tüm eşlik eden akıllı telefonlardaki oturumunuzu kapatacak.

Bu özelliği etkinleştirmek için, kullanıcılar kurulum sırasında “mevcut hesaba bağlan” seçeneğine dokunabilir ve ayarlardaki “cihaz bağla” seçeneği aracılığıyla birincil telefonlarındaki QR kodunu tarayabilir. Bu özellik hem Android hem de iOS için WhatsApp’ta mevcut oluyor.

Yeni çoklu cihaz özelliğinin, kullanıcıların sevdikleriyle ve işleriyle bağlantıda kalmasını daha kolay ve daha uygun hale getirmesi bekleniyor. Uçtan uca şifreleme birden fazla cihazda iletişimde kalmanın güvenli bir yolu haline geliyor. Bu özelliğin tüm kullanıcılara ulaşmasının birkaç hafta süreceği tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler