Amazon, Halo sağlık hizmeti bölümünü Temmuz ayında kapatacak

Dünyanın en büyük şirketlerinden Amazon, Halo markası altında sağlıkla ilgili hizmetler ve cihazlar sunduğu bölümünü kapatmaya hazırlanıyor. Şirket, 31 Temmuz'da Halo sağlık hizmetlerini kapatacağını duyurdu, bu da tüm Halo cihazlarının 1 Ağustos'tan itibaren çalışmayı durduracağı anlamına geliyor.

Dünyanın en büyük şirketlerinden Amazon, Halo markası altında sağlıkla ilgili hizmetler ve cihazlar sunduğu bölümünü kapatmaya hazırlanıyor. Şirket, 31 Temmuz’da Halo sağlık hizmetlerini kapatacağını duyurdu, bu da tüm Halo cihazlarının 1 Ağustos’tan itibaren çalışmayı durduracağı anlamına geliyor.

Bu cihazlar, kullanıcıların sağlıkla ilgili verileri cihazlardan yönetmesine olanak tanıyan bir hizmet olan Halo aboneliği ile çalıştı. Şirket şimdi de Halo cihazları ve abonelikler için sayfaları kaldırdı.

Amazon, Halo cihaz kullanıcılarının 1 Ağustos’a kadar verilerine erişebileceğini ve verilerini indirebileceğini söyledi. O günden sonra şirket, sunucularındaki her şeyi silecek. Şimdi üç Halo ürününün satışını durdurdu ve Halo ekibinin bazı kısımlarını işten çıkarmayı planlıyor.

Şirket, önceki 12 ayda yapılan Amazon Halo View, Amazon Halo Band, Amazon Halo Rise ve Amazon Halo aksesuar ürünlerinin tamamını geri ödeyeceğini söyledi. Ek olarak, kullanılmayan ön ödemeli Halo abonelik ücretleri de iade edilecek.

Bu serideki ilk cihaz, 2020 yılında Halo Band şeklinde piyasaya sürüldü. Cihaz piyasaya sürüldüğünde Fitbit, Samsung ve Apple gibi rakipleri EKG ve atriyal fibrilasyon gibi daha gelişmiş özelliklere sahip cihazlar sunmaya çoktan başlamıştı. Bunu, 2021’de Halo View ve en son piyasaya sürülen temassız bir uyku izleyicisi olan Halo Rise dahil olmak üzere birkaç cihaz daha izledi.

Amazon, geri dönüşüm programı aracılığıyla Halo müşterilerine Halo cihazlarını ve aksesuarlarını geri dönüştürmelerini tavsiye ediyor ve şirketin nakliye ve geri dönüşümle ilgili maliyetleri karşılayacağını ekliyor.

Güncel İçerikler