Semt pazarı uygulaması Pazardan, 66 milyon TL değerleme üzerinden 4.9 milyon TL yatırım aldı

Semt pazarlarındaki tezgahlardan sipariş verilmesini sağlayan Pazardan, ikinci erken aşama yatırım turunu tamamladı.

2021 yılında Burak Sıraç, Bora Gündüz ve Okan Tübek tarafından kurulan Pazardan, 2022 haziran ayında 10 milyon TL değerlemeyle ilk yatırım turunu tamamlamıştı. Startup Burada platformunda gerçekleştirdiği paya dayalı kitle fonlama turunda 517 yatırımcının katılımıyla, 66 milyon TL değerleme üzerinden 4.937.417 TL yatırım aldı.

Pazardan’ın yatırım turuna Hedef Holding, OTTO Holding ve bazı melek yatırımcılar da katıldı.

Aldığı yatırımlarla iş modellerinde büyüme hedefleyen Pazardan, bu sayede günlük tazelikteki meyve ve sebzeleri İstanbul merkezli olmak üzere daha geniş tüketici topluluğuna da ulaştıracağını açıkladı. B2C büyümenin yanında lanse edilen Pazardan Kurumsal ve Pazardan Toptan adını verdikleri B2B iş modellerinde de büyüme hedefledikleri belirtildi.

Pazardan ile Türkiye e-ticaret ekosisteminde yeni bir kategori ve deneyim yarattıklarını aktaran Pazardan Kurucu Ortağı ve CEO’su Burak Sıraç, verdiği demeçte;

“Pazardan, 4.9 milyon TL yeni yatırım ile İstanbul merkezli olmak üzere hizmet verdiği bölge sayısını yükseltecek. Pazardan tezgah sayısını İstanbul’da 650’nin üzerine çıkardı. Yeni şehirlerle ilgili planlamalarımızı yapıyoruz. B2B’de iki yeni model başlattık ve müşteri sayılarını artırıyoruz. Pazardan Kurumsal adını verdiğimiz hizmetle ofislere haftalık 3.000 kişiden fazla taze meyve servisi yapıyoruz. Pazardan Toptan iş modeliyle Türkiye’nin en taze markalarına meyve-sebze tedariği sağlıyoruz. Pazardan, taze ürün odağında, farklı iş modelleriyle hizmet veren güçlü bir dikey platform olacak. Tamamladığımız yatırım turunun ana odağı büyüme olacak. Startup Burada Platformu üzerinde başarıyla gerçekleştirdiğimiz kitle fonlama turunda farklı insanların katkıları çok değerliydi, 517 kişinin heyecanını hepimiz hissediyoruz. Hepsine çok teşekkür ediyoruz.”

Startup Burada Yatırım Komitesi Üyesi Kerem Özten ise verdiği demeçte;

“4. kampanyamız olan Pazardan kampanyasını da başarıyla tamamladık. Hedef Portföy Startup Burada GSYF olarak bizim de yatırım yaptığımız bu turda Pazardan’a inanan yatırımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Artan kampanya sayılarımızla birlikte hızlı bir büyüme eğrisi yakalayarak üye sayımızı 6000’e çıkartmanın da haklı gururunu yaşıyoruz. Info Yatırım’ın sermaye piyasaları tecrübesi ve Hedef Holding’in girişim dünyasındaki vizyonu ile birlikte Startup Burada olarak fark yaratacak ve hem ülkemizde hem de dünyada başarılı olacak girişimleri yatırımcılarla buluşturmaya devam edeceğiz. Startup Burada üzerinden geleceğin büyük şirketlerine şimdiden ortak olabileceğinizi hatırlatmak istiyoruz. Pazardan’a önümüzdeki süreçte başarılar diliyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler