Kurumsal mobilite odaklı RYDES, 3.5 milyon euro yatırım aldı

Kurumsal mobilite bütçe platformu RYDES, düzenlenen turda 3.5 milyon euro yatırım aldı. Assembly Ventures ve Rethink Ventures liderliğinde düzenlene tura Futury Capital ve melek yatırımcı Jens Krüger katıldı.

Kurumsal mobilite bütçe platformu RYDES, düzenlenen turda 3.5 milyon euro yatırım aldı. Assembly Ventures ve Rethink Ventures liderliğinde düzenlene tura Futury Capital ve melek yatırımcı Jens Krüger katıldı. Mevcut yatırımcılar arasında Lufthansa Group, Porsche Digital‘in şirket kurucusu Forward31 ve Arabella Venture Capital ve melek yatırımcılar yer alıyor.

RYDES, kurumsal mobilite yönetimini basitleştirerek şirketler için zamandan, çabadan ve maliyetten tasarruf sağlıyor. Covid salgınının etkileri ve iklim değişikliğinin etkilerine ilişkin artan farkındalık, insanların etrafta dolaşma biçimlerinde küresel bir değişimi hızlandırıyor. Artan sayıda çalışan, geleneksel şirket arabaları yerine esnek, bireysel ve sürdürülebilir mobilite bütçelerini tercih ediyor. Avrupa, çalışanlar için çok modlu hareketlilik söz konusu olduğunda başı çekiyor ve Avrupa hükümetleri, sırasıyla çalışanlar ve işverenleri için demiryolu ve toplu taşımayı sübvanse ederek benimsemeyi hızlandırmaya yardımcı oluyor.

Berlin merkezli girişim, çalışanlar için her türlü ulaşıma sorunsuz erişim sunan ilk hepsi bir arada mobilite bütçe platformuyla bu fırsatı değerlendiriyor. RYDES ile şirketler, önceden ödeme yapmak ve araç çağırma, araba abonelikleri veya toplu taşıma maliyetlerini ayrı ayrı göndermek yerine ekiplerine RYDES uygulaması aracılığıyla esnek bir şekilde kullanabilecekleri aylık bir bütçe yaratıyor.

Girişimin kendi İK, bordro ve vergi sistemlerine tam otomatik entegrasyon sayesinde, firmalar idari işlerden, zamandan ve paradan tasarruf sağlıyor. Öte yandan çalışanlar, istedikleri zaman gidecekleri yere nasıl varmak istediklerini seçebiliyorlar: ortak hareketlilik, toplu taşıma, kiralık bisiklet veya araba veya kendi arabaları için yakıt veya şarj kitleri. Ayrıca RYDES, sertifikalı iklim koruma projeleri aracılığıyla şirketler için ortaya çıkan karbon ayak izini otomatik olarak dengeleyen piyasadaki tek sağlayıcı oluyor.

RYDES kurucu ortağı ve CEO’su René Braun:

Yetenekleri çekmek ve motive etmek istiyorsanız, çekici ve esnek mobilite çözümleri sunmanız gerekecek. RYDES, bu gereklilikleri karşılayan ilk kurumsal mobilite bütçe platformudur. Paylaşılan mobiliteden bisiklet ve araba kiralamaya veya leasinge, yakıt ve şarj kartlarına ve toplu taşımaya kadar tam bant genişliğine sahip hizmetler sunuyoruz. Başlangıç  turumuzu tamamlamamız, tüm çalışan mobilite ihtiyaçları için başvurulacak yer olma ve işletmelere çekici, basit bir platform çözümü sağlama misyonumuz için önemli bir adım olarak görülüyor.

Girişim, yeni yeni yatırımı hareketlilik platformunu daha da geliştirmek ve Almanya dışındaki uluslararası pazarlara açılmak için kullanacak.

Güncel İçerikler