BeReal, günlük 20 milyondan fazla aktif kullanıcısı olduğunu açıkladı

App Store'da 2022 yılının en iyi uygulamaları arasına seçilen BeReal, emin adımlarla yükselmeye devam ediyor. Sosyal medya platformu, 20 milyonun üzerinde aktif kullanıcıya sahip olduğunu açıkladı. 

App Store’da 2022 yılının en iyi uygulamaları arasına seçilen BeReal, emin adımlarla yükselmeye devam ediyor. Sosyal medya platformu, 20 milyonun üzerinde aktif kullanıcıya sahip olduğunu açıkladı.

Uygulama, kullanıcılara her gün farklı bir saatte bir bildirim göndererek, her şeyi bırakıp telefonlarının ön ve arka kameralarıyla çekilen fotoğrafları aynı anda paylaşmalarını istiyor. Bunu yapmak için iki dakikalık kısa bir anınız oluyor. Geç gönderi paylaştığınızda veya fotoğraflarınızı yeniden çektiğinizde arkadaşlarınız bilgilendiriliyor. Bu sayede anlık çekilen fotoğraflarla yeni bir etkileşim elde ediliyor. 

Her ne kadar kulağa ilginç gelse de bu yaklaşımın doğurduğu farklı bakış açıları da bulunuyor. İnsanların bir ders sırasında bilgisayar ekranlarının sıradan fotoğraflarını paylaşmalarına veya aynı anda telefonlarını çıkarmalarına yol açtı. Bununla beraber BeReal’ın tarzını büyük sosyal medya platformları da kopyalamaya başladı.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre platformun günlük 20 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunuyor. Aktif kullanıcıların uygulama içerisinde neleri daha fazla kullandığı veya hangi alana yöneldiği konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

BeReal, etkileşimde artışa yol açabilecek ve belki de kullanıcıları gemide tereddüt etmeye devam ettirebilecek bir özelliği piyasaya sürdü. Bonus BeReal adındaki özellik, şirketin yakında global çapta yayılmadan önce İngiltere’de test ediliyor. Bu Bonus ile kullanıcıların normal BeReal’lerini zamanında paylaşması sağlanıyor. Zamında paylaşım yapan kullanıcılar, seçtikleri zamanlarda günde iki ekstra anlık görüntü gönderebiliyor.

Hareket, kullanıcılara ekstra gönderileri için poz verme ve düzenleme şansı vereceğinden, BeReal’in çabaladığı kendiliğinden özgünlüğün altını çiziyor. Ancak platform, özellik üzerinde değişiklik yapabileceğini belirtiyor.

Güncel İçerikler