ARM, geliştirdiği teknolojilerinin gücünü kendi işlemcisi üzerinden gösteriyor

Son zamanların popüler şirketi ARM, ürünlerinin yeteneklerini sergilemek için kendi işlemcisini tasarlıyor. ARM işlemcilerin yükselişi tüm hızıyla devam ediyor. 

Son zamanların popüler şirketi ARM, ürünlerinin yeteneklerini sergilemek için kendi işlemcisini tasarlıyor. ARM tabanlı işlemcilerin yükselişi tüm hızıyla devam ediyor.

Son raporlara göre ARM, ürünlerinin yeteneklerini sergilemek için kendi çip setini geliştiriyor. Şirketin bunu yapmasının arkasında kendi ürünlerini piyasaya sürerek rekabet etmek değil kendi teknolojileri kullanılarak geliştirilen mobil işlemcilerin PC / dizüstü bilgisayarlar ve akıllı telefonlar gibi cihazlarda neler yapabileceğini göstermek yatıyor. 

Şirket, Qualcomm eski yöneticisi ve Snapdragon tasarımcısı Kevork Kechichian liderliğindeki yeni kurulan “çözüm mühendisliği” ekibini, ürünlerinin yeteneklerini sergilemek için bir yarı iletken üretmekle görevlendirdi. ARM, bu projeyle yılın sonunda merakla beklenen halka arzından önce yeni müşteriler çekmeyi hedefliyor.

 

ARM, yeni yarı iletkeni geliştirmek için üretim ortaklarıyla birlikte çalışacak. Geliştirilen işlemci, hem dizüstü bilgisayarlarda hem de akıllı telefonlarda kullanım için bir prototip olacak.  Apple’ın M serisi işlemcilerinin başarısı, yazılım ve donanım arasında sağlanan uyumdan geliyor. Yeni işlemcilerine ilk günden bu yana güçlü bir destek veren şirket, piyasadaki tüm uygulamaları bu ARM tabanlı işlemcilerle çalışmaya zorladı.

Dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi Windows’a baktığımızda x86 mimarisini destekleyen daha geleneksel bir işletim sistemi görüyoruz. Microsoft’un ARM tabanlı işlemciler için bir işletim sistemi olmasına rağmen eksiklikleri bulunuyor. Bu nedenle geliştirilen işlemcinin yeteneklerini sergilemek biraz zor olabiliyor. 

ARM’ın kendi işlemcileriyle rakiplerine vereceği göz dağı, birçok şirketin bu alana yönelmesini sağlayacak gibi duruyor.

Güncel İçerikler