WhatsApp, animasyonlu emojiler üzerinde çalışıyor

WhatsApp, kullanıcıların yakında grup sohbetlerini renklendirebileceği animasyonlu emojiler üzerinde çalışmalar yapıyor. Meta, WhatsApp masaüstü uygulamasının yaklaşan bir beta sürümü için animasyonlu emojiler geliştirerek sohbetlerin daha da eğlenceli bir hal almasına yardımcı olacak.

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp, kullanıcıların yakında grup sohbetlerini renklendirebileceği animasyonlu emojiler üzerinde çalışmalar yapıyor. Meta, WhatsApp masaüstü uygulamasının yaklaşan bir beta sürümü için animasyonlu emojiler geliştirerek sohbetlerin daha da eğlenceli bir hal almasına yardımcı olacak.

WhatsApp, yeni özellikler sunarak ve mevcut olanları geliştirerek kullanıcılarının yaşam kalitesini artırmaya odaklanıyor. Kullanıcı mesajlaşma deneyimini iyileştirecek bu tür özelliklerden biri, WhatsApp masaüstü beta geliştirmesi sırasında tespit edilen ve uygulamanın gelecekteki bir güncellemesinde yayınlanması planlanan animasyonlu emojileri paylaşma yeteneği oldukça dikkat çekiyor.

Uygulamadaki bu kozmetik iyileştirme, mesajlaşmayı daha eğlenceli hale getirmek ve duyguları daha etkili bir şekilde iletmek için mesajlar gönderirken kesinlikle kullanıcı deneyimini geliştiriyor.

Parti yapan gülen yüz emojisi (🥳), hareketlenerek zıplayan ve dönen bir yüzü tasvir ediyor. Görünüşe göre belirli bir emojinin animasyonlu bir versiyonu mevcut olduğunda, WhatsApp statik resim yerine bunu paylaşacak.

WhatsApp, animasyonlu emojileri ileri bir tarihte uygulamaya getirmek için çalışıyor. Animasyonlu emojiler, belirli bir emojinin animasyonlu sürümü mevcut olduğunda varsayılan olarak gönderilecek, bu nedenle kullanıcıların animasyonu kapatma konusunda kontrolü olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Bu animasyonlu emojiler, tasarımcıların kolayca animasyonlar oluşturmasına olanak tanıyan optimize edilmiş bir kitaplık olan Lottie kullanılarak tasarlanıyor. Animasyonların boyutu küçük ve oranlarını kaliteden ödün vermeden değiştirmenin mümkün olduğu belirtiliyor.

Animasyonlu emojilerin tanıtılması pek çok kullanıcı tarafından kesinlikle takdir edilecek olsa da bazı kullanıcılar gereksiz animasyonlar olmadan basit bir mesajlaşma deneyimi yaşamayı tercih edebileceğinden, bunların bazı dikkat dağınıklığına neden olabileceği düşünülüyor. Bu nedenle doğrudan WhatsApp Ayarları içinde kullanıcıların bu özelliği yönetmesine izin verecek bir geçişin olabileceği tahmin ediliyor.

Animasyonlu emoji gönderme yeteneği henüz geliştirme aşamasında yer alıyor. WhatsApp masaüstü beta’nın gelecekteki bir güncellemesinde kullanıcıların beğeniisne sunulacak. Bu özellik web/masaüstü istemcisinde geliştirme aşamasındayken, WhatsApp’ın aynı özelliği iOS ve Android için WhatsApp beta’nın gelecekteki bir güncellemesine getirmek için çalıştığını da düşünülüyor. 

Güncel İçerikler