Mobilite odaklı araç üreticisi Kate, 7.6 milyon dolar yatırım aldı

Günlük işe gidip gelme ve çeşitli işler için kullanabilen araçlar geliştiren Kate, düzenlenen turda 7.6 milyon dolar yatırım aldı. Tur, melek yatırımcıların katılımıyla düzenlendi. 

Günlük işe gidip gelme ve çeşitli işler için kullanabilen araçlar geliştiren Kate, düzenlenen turda 7.6 milyon dolar yatırım aldı. Tur, melek yatırımcıların katılımıyla düzenlendi.

Girişimdeki yatırımcılar arasında Julien Lemoine (Algolia’nın kurucu ortağı ve CTO’su), Emmanuelle Brizay (AC8 INVEST), Christophe Maurissen (Alcogroup’ta genel müdür), Romain Afflelou (Cosmo Connected’ın CEO’su), Benoît Charles-Lavauzelle (Theodo’nun CEO’su) ve Antoine Leconte (Cheerz’in kurucusu) yer alıyor.

Girişim, özünde bir otomobil üreticisi olsa da, sofistike eğlence sistemlerine sahip büyük SUV’lar üretmek istemiyor. Mobilite odaklı araç üreticisi, mümkün olan en minimalist elektrikli otomobili üreterek mobiliteyi değiştirmek istiyor.

Kate sıfırdan başlamıyor. Girişim, Mini Moke’tan ilham alan küçük bir elektrikli araç üreticisi olan NoSmoke‘u satın aldı. Bu sayede, bazı parçaları yeniden kullanıp arabalarını üretmek için kullanılmış olan bazı üretim süreçlerini ödünç alabiliyor.

Şu anda K1 olarak adlandırılan Kate’in aracı, yalnızca tatil için değil, günlük kullanım için tasarlanacak. Avrupa’da, A noktasından B noktasına hareket eden kişiler seyahatlerinin %84’ünde normal bir araba gibi büyük bir araç kullanıyor. Bu da CO2 emisyonlarının %11’ini temsil ediyor. Yine de yolculukların %98’i 80 kilometreden (bu 50 mil) daha kısa oluyor.

Kate K1, 90 km/s (56 mph) azami hıza ulaşabilen hafif bir otomobil olacak. Dört koltuğu olacak ve giriş seviyesi 200 kilometrelik (124 mil) bir menzil sunacak. Girişim, 2023’ün üçüncü çeyreğinde K1’i görücüye çıkarmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler