Polestar, coupe SUV tarzındaki Polestar 4 modelini tanıttı

Elektrikli araç üreticisi Polestar, arka camı bulunmayan ve 544 HP güce sahip Polestar 4 modelini Shanghai Auto Show 2023'te tanıttı. Araba, coupe tarzında tasarlanan bir SUV model olarak karşımıza çıkıyor. 

Elektrikli araç üreticisi Polestar, arka camı bulunmayan ve 544 HP güce sahip Polestar 4 modelini Shanghai Auto Show 2023’te tanıttı. Araba, coupe tarzında tasarlanan bir SUV model olarak karşımıza çıkıyor.

Şirket, Polestar 4 ile tasarım anlamında cesur kararlar alıyor. Arabanın arka camı bulunmuyor ve bunun yerine sürücünün arka görüşü bir kamera aracılığıyla sağlanıyor. Şirket, “yeni bir tür sürükleyici arka yolcu deneyimi” sunmayı hedeflediğini söylüyor.

Araç, Geely’nin açık kaynaklı Sustainable Experience Architecture’ı üzerine inşa ediliyor ve çift ve tek motorlu versiyonları bulunuyor. Sürücü destek sistemi (ADAS), 12 kamera, bir radar ve 12 ultrasonik sensör kullanarak NVIDIA’nın Drive bilgi işlem platformunu çalıştırıyor. Tüm bu kameralardan biri, yorgunluk veya iş göremezlik durumunu kontrol etmek için sürücünün baş ve göz hareketlerini izliyor.

Uzun menzilli çift motorlu versiyon, maksimum 544 HP (400 kW) güç çıkışı ve 506 lb-ft tork sunarken, tek motorlu versiyon 272 HP (200 kW) ve 253 lb-ft tork sunuyor. Uzun menzilli çift ve tek motorlu modellerin her ikisi de 102 kWh’lik bir pil paketiyle geliyor. Şirket, otomobilin 0’dan 100 km/s hıza 3.8 saniyeden daha kısa sürede çıkabileceğini iddia ediyor.

15.4 inçlik ön ekran, Android Automotive OS ve Qualcomm Snapdragon Cockpit Platform tarafından destekleniyor. Araç, Google Assistant, Haritalar ve Play gibi uygulamalar, Apple CarPlay ve yerleşik Google hizmetiyle birlikte geliyor. Direksiyon simidinin önüne monte edilmiş hız, pil ve menzil bilgilerini gösteren 10.2 inçlik bir sürücü ekranı da bulunuyor. Ayrıca 14.7 inç projeksiyon alanına sahip bir baş üstü ekranı sunuyor. Kar yağışı sırasında, HUD metin rengi daha iyi görünürlük için otomatik olarak beyazdan sarıya geçiyor.

Polestar 4’ün üretiminin bu yıl Kasım ayında başlaması planlanıyor. Aracın fiyatının 60.000 dolar bandında olması bekleniyor. Otomobil, ilk olarak bu yıl Çin’de satışa çıkacak ve ardından gelecek yıl Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya Pasifik pazarlarında piyasaya sürülecek.

Güncel İçerikler