Netflix, şifre paylaşımının önüne geçecek önlemler alıyor

Netflix, şifre paylaşımına yönelik uzun zamandır beklenen önlemlerini yakında ABD'ye getirmeyi planlıyor. Bu sayede şifre paylaşımının önüne geçerek kullanıcıların paylaşım için ayrı ödeme yapması ya da kişisel planlar kullanması amaçlanıyor. 

İçerik akış platformu Netflix, şifre paylaşımına yönelik uzun zamandır beklenen önlemlerini yakında ABD‘ye getirmeyi planlıyor. Bu sayede şifre paylaşımının önüne geçerek kullanıcıların paylaşım için ayrı ödeme yapması ya da kişisel planlar kullanması amaçlanıyor.

Konuyla alakalı şirket:

“1. çeyrekte dört ülkede ücretli paylaşımı başlattık ve sonuçlardan memnunuz. 2. çeyrekte ABD de dahil olmak üzere geniş bir lansman planlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Şubat ayından beri Netflix, Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya‘da ücretli hesap paylaşımını sundu. Eklenti, birincil hesap sahiplerinin Netflix hizmetlerini hane dışından en fazla iki kişiyle paylaşmak için her ay ek bir ücret ödemesine olanak tanıyor. Bir hesabın ana sahibi olarak, yine de telefonunuzda izleyebilir ve herhangi bir yerdeki akıllı TV gibi evinizin dışındaki bir cihazda hizmete giriş yapabilirsiniz. Platform ayrıca ikincil kullanıcıların profillerini yeni hesaplara dönüştürmesine de yardımcı oluyor.

Şirket:

“Bir Netflix hesabı, bir evde (hesap sahibiyle aynı yerde yaşayan insanlar) paylaşılmak içindir. Evinizde olmayan kişilerin Netflix’i izlemek için kendi hesaplarına kaydolmaları gerekecek.” dedi.

Geçmişte Netflix, ödeme yapmayan 100 milyondan fazla hanenin ücretsiz hesap paylaşımı yoluyla hizmetine erişebildiğini tahmin ediyordu. Şirket, bu sorunun yeni içeriğe yatırım yapma yeteneğini sınırladığını söylüyor. Hesap paylaşımını kısıtlama kararının abonelik iptallerine yol açacağı da tahmin ediliyor. 

Güncel İçerikler