Meta, binlerce çalışanını işten çıkaracak

Meta, ortaya çıkan bilgilere göre binlerce çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor. İşten çıkarmalar, Meta CEO'su Mark Zuckerberg'in "verimlilik yılı" olarak adlandırdığı daha geniş bir yeniden yapılanmanın parçası olacak.

Facebook, Instagram, Messenger ve WhatsApp gibi sosyal medya platformlarının tepe şirketi Meta, ortaya çıkan bilgilere göre binlerce çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor. İşten çıkarmalar, Meta CEO’su Mark Zuckerberg‘in “verimlilik yılı” olarak adlandırdığı daha geniş bir yeniden yapılanmanın parçası olacak.

Zuckerberg, şirketin önümüzdeki aylarda özellikle “düşük öncelikli projeler” ile ilgili olanlar olmak üzere 10.000 kişiyi işten çıkaracağını söyledi. Ortaya çıkan bilgilere göre bu haftaki işten çıkarmada yaklaşık 4.000 kişinin işinden olabileceği söylendi.

Zuckerberg daha önce Nisan ayı kesintilerinin teknoloji departmanlarındaki rolleri etkileyeceğini, Mayıs ayında yapılması planlanan bir başka işten çıkarma turunun ise iş tarafını etkileyeceğini söylemişti.

Bazıları, Facebook uygulaması ve artırılmış ve sanal gerçeklik deneyimlerine adanmış birim olan Reality Labs bünyesindeki birçok proje ve ekibin yakında işten çıkarmalardan etkileneceğini düşünüyor. Bununla birlikte, ortaya çıkan bir rapora göre Meta, metaverse odaklı çalışmaları geleneksel markalara pazarlamaya çalıştığı için oyun geliştirme üzerinde çalışanların şimdilik güvende olduğu söyleniyor.

Bu yönelim, metaverse’ü sosyal etkileşimler, iş ve e-ticaret için bir yer olarak destekleyen Meta ve Zuckerberg için stratejik bir eksen olabilir. Meta, sosyal VR platformu Horizon Worlds’e milyar dolarlarca yatırım yaptı. Ancak Horizon Worlds, geçen yılın sonunda ayda yalnızca yaklaşık 200.000 aktif kullanıcıyla gerçekten yükselmedi.

Güncel İçerikler