Online kuru temizleme ağı Networkdry, kitle fonlama turunda 15 milyon TL yatırım aldı

Kuru temizleme, halı yıkama ve ütüleme hizmetlerini dijitalleştiren Networkdry girişimi, Türkiye’deki son yatırım turunu başarıyla tamamladı. Girişim, Ocak 2023’te fonbulucu platformunda 14 milyon fon talebiyle başladığı turda, aralarında Yemeksepeti Kurucusu Nevzat Aydın’ın da bulunduğu 2 bin 435 yatırımcının 15 milyon TL yatırımıyla %107.5 fonlama oranını yakaladı. Networkdry’ın şimdiki hedefi, bir sonraki yatırımı yurt dışından alarak başta Avrupa olmak üzere globale açılmak.

Farklı kuru temizleme, halı yıkama ve ütüleme firmalarını tek bir çatı altında toplayarak çağrı merkezi, web sitesi ve mobil uygulama üzerinden kullanıcılar ile buluşturan Networkdry, paya dayalı kitle fonlama turunu %107.5 fonlama oranıyla sonuçlandırdı.

14 milyon TL yatırıma ulaşmak için 23 Ocak Pazartesi günü fonbulucu sistemi üzerinden yatırımcılarla bir araya gelen girişim, şirket paylarının %6’sının arzıyla 2 bin 435 yatırımcıdan 15 milyon TL yatırım aldı. Bu turda Yemeksepeti Kurucusu Nevzat Aydın ile fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun da toplamda 1 milyon TL yatırım yaptı. Türkiye’de bakir durumda olan online kuru temizleme pazarının lider oyuncusu olmak ve pazarın standartlarının yükselmesine online varlığı ile öncülük etmek vizyonuyla çalışan şirket, bir sonraki yatırımı yurt dışından alarak başta Avrupa olmak üzere global yolculuğunu da başlatacak.

Yurt dışında exit planlıyor

fonbulucu’daki turdan önceki son altı yılda toplamda 1.3 milyon dolar yatırım alan girişimin geçmiş yatırımcıları arasında Yemeksepeti Kurucusu Nevzat Aydın, Getir Kurucu Ortağı Serkan Borançılı, Gittigidiyor Kurucuları Burak Divanlıoğlu ve Aydonat Atasever, Markafoni, Evtiko ve Girişimcilik Vakfı Kurucusu Sina Afra, Hedef Filo ve Tiktak Kurucusu Ersan Öztürk, Finberg YK Üyesi İhsan Elgin gibi önemli girişimciler var. 2023 Ocak itibariyle 70 binden fazla üye kaydı, 2 bin 500’den fazla sadakat programı NClub üyesi, 118 bin 500 adet sipariş, 2.5 milyondan fazla adette ürün temizleme ve 15.5 milyon TL ciro rakamlarına ulaşmış durumda olan Networkdry; yurt içi operasyonlarında büyüme, yurt dışı operasyonun kurulması ve genişlemesinden sonra sektörün dünyadaki liderlerinden birine exit planlıyor.

“Pandemi döneminde sipariş oranlarımızı artırdık”

Fonlama hakkında konuşan Networkdry Kurucusu Gökhan Aydan:

“Kuru temizleme sektörü de diğer sektörler gibi pandemiden oldukça etkilendi. Evden çalışma, sokağa çıkma yasakları, yeme içme mekanlarının kapanması gibi birçok nedenden dolayı sektör zor zamanlardan geçti. Networkdry olarak saha ekibi dışında evlerden çalışmaya geçtik. Sistem altyapımız, mobil uygulamamız, çağrı merkezi donanımımız buna müsait olduğu için çeşitli kampanyalar ile müşterilerimizi sistemde tuttuk. Kuru temizleme sektörünün en güçlü online oyuncusu olduğumuz için sipariş oranlarımızı artırdık ve kitle fonlama modeli ile yatırım alarak bu ivmeyi güçlendirmeyi hedefledik. Başarılı bir turun ardından ulaştığımız finansmanın dışında modelin yarattığı sinerji ile çok daha güçlü bir noktaya geldiğimizi düşünüyoruz” dedi.

Networkdry Yönetici Ortağı Ahmet Gürol Başev ise:

“Sağlanan fonlama ile şirketimizin büyümesinin ivmelenmesiyle beraber Networkdry’ın değer olarak çok daha yukarı seviyelere ulaşmasını beklemekteyiz. Büyüme aşamasında bir girişim olduğumuzdan kâr payı dağıtma yerine elde edilen gelirin şirket içinde kalarak büyümeye harcanmasını benimsiyoruz. Bu yöntemin yurt dışı açılımımızın başarıyla gerçekleşmesini takiben yatırımcılarımıza yüksek getiri olarak dönmesini hedeflemekteyiz” ifadelerini kaydetti.

Kuru temizleme alanında Türkiye’nin ilk sadakat programını geliştirdi

Çamaşır yıkamak, ütü yapmak, halı yıkamak gibi zorunlu işlerin verdiği zahmet ve yarattığı zaman kaybını ortadan kaldırmak için 2014 yılında hayata geçirilen Networkdry, uzun yıllar sektöre emek vermiş deneyimli kuru temizleme işletmelerinin bir araya gelmesi ile oluşan güçlü bir yapı. Aynı zamanda kuru temizleme sektörünü birkaç firmanın tekelinde olmaktan çıkaran çalışma felsefesi ile esnaf dostu bir kuru temizleme ağı oluşturan girişim; çağrı merkezi, web sitesi ve mobil uygulama üzerinden kullanıcılar ile bayileri bir araya getirerek kaliteli kuru temizleme, ütüleme ve halı yıkama hizmeti veriyor.

2017 yılında kuru temizleme konusunda Türkiye’nin ilk sadakat programı olan NClub’ı devreye alan, 2019 yılında askı depozito sistemini geliştiren Networkdry; plastik kullanımı azaltıyor ve kuru temizleme ürünlerinin toplama ve dağıtımını kendi araçları ile sağlayarak hem teslim alma – teslim etme sürelerini kısaltıyor hem de kullanıcılara istihdam ettiği eğitimli personeliyle hizmet vererek müşteri memnuniyetini optimize ediyor.

Güncel İçerikler