Kendi yapay zeka destekli chatbot’unuzu oluşturmanıza yardımcı olan platform: Poe

Poe adlı bir uygulama, kullanıcıların temel olarak ChatGPT gibi mevcut bir botla birleştirilmiş istemleri kullanarak kendi sohbet robotlarını oluşturmalarına izin verecek. 

Poe adlı bir uygulama, kullanıcıların temel olarak ChatGPT gibi mevcut bir botla birleştirilmiş istemleri kullanarak kendi sohbet robotlarını oluşturmalarına izin verecek. İlk olarak Şubat ayında halka açık olarak kullanıma sunulan Poe, uzun süredir web’de arama yapanlara Google’da aranan soruların yanıtlarını sağlayan Soru-Cevap sitesi Quora‘nın en yeni ürünü olduğu belirtiliyor. 

Sohbet robotlarının artık potansiyel olarak web aramasının ve Soru-Cevap’ın geleceğini güçlendirmesiyle Quora, tüketicilerin basit bir mobil arayüz aracılığıyla OpenAI ve Anthropic gibi şirketlerin en son yapay zeka teknolojileriyle derinlemesine incelemesine izin vererek bu pazara açılmayı seçti.

Başlangıçta Poe, OpenAI teknolojisi tarafından desteklenen Sage ve Dragonfly ve Anthropic tarafından desteklenen Claude dahil olmak üzere birkaç bilgi chatbot’unu destekleyerek çıkış yaptı. Geçen ay platform, OpenAI‘dan GPT-4 ve Anthropic’ten Claude+ dahil olmak üzere yeni dil modellerine dayalı olarak kullanıcıların daha güçlü botlara erişmek için ödeme yapmasına olanak tanıyan abonelikleri kullanıma sundu. Şirketin o sırada belirttiğine göre Poe, Claude veya Claude+’a erişimi olan, tüketicilere yönelik tek internet ürünü oluyor.

Şimdi Poe, kullanıcılara bilgi istemlerini kullanarak kendi botlarını yaratma yeteneği sunacak. Yani kullanıcılar, bir chatbot’u son derece spesifik görevleri yerine getirmek için eğitilebilecek.

Quora CEO’su Adam D’Angelo, kullanıcıların Claude veya ChatGPT tabanlı kendi botlarını oluşturabileceklerini açıkladı. Bot oluşturulduktan sonra, botu doğrudan Poe’da açacak olan kendi benzersiz URL’sine (poe.com/botname) sahip olacak. D’Angelo, örnek olarak “korsan gibi konuşan bot” poe.com/PirateBot ve Japonca öğretmeni olarak eğitilen bir botu paylaştı.

Kullanıcılar, Poe’nun iOS uygulaması veya mobil web üzerindeki Android uygulaması veya masaüstü web arayüzü aracılığıyla botlara erişebilecek . Beğendiğiniz bir bot bulduğunuzda botu takip edebilecekler. Popüler hale gelen botların ücretli sürümleri olacağı ve bu sayede platformun masraflarını çıkarabileceği belirtildi.

Poe’ya yönelik tüketici talebi oldukça iyi gidiyor. Uygulama istatistik firması data.ai‘ye göre, bugüne kadar Poe’nun mobil uygulama sürümü 1.17 milyon kez yüklendi ve 520.000 dolar brüt gelir elde etti. Uygulama şu anda App Store’da Verimlilik kategorisinde 32. sırada yer alıyor.

Güncel İçerikler