IKEA, çevrimiçi oda tasarımı hizmetini duyurdu

IKEA, müşterilere odalarını dekore etme ve döşeme konusunda bire bir yardım sağlayan yeni bir iç tasarım hizmetini başlatıyor. Ürün odaklı şirket, uygulamalarla işi müşterinin ellerine bırakmadan "IKEA tasarımcılarının" her şeyi halletmesine izin vererek hizmet tekliflerine doğru ilerliyor. 

IKEA, müşterilere odalarını dekore etme ve döşeme konusunda bire bir yardım sağlayan yeni bir iç tasarım hizmetini başlatıyor. Ürün odaklı şirket, uygulamalarla işi müşterinin ellerine bırakmadan “IKEA tasarımcılarının” her şeyi halletmesine izin vererek hizmet tekliflerine doğru ilerliyor. 

IKEA, ürünleri seçmekten sevk edilmelerine kadar her aşamayı sorunsuz bir şekilde gerçekleştireceğini söylüyor. Ayrıca sipariş edilen mobilyaları geldiğinde bir araya getirmeleri için müşterileri DIY yani Kendin Yap uzmanlarıyla buluşturmak için TaskRabbit’in yapısından yararlanıyor.

Açıkçası IKEA, her şey dijital olarak yaptığından, son birkaç yılda herkesin görüntülü görüşmeler konusunda yeterince rahat olduğunu düşünüyor. Süreç oldukça basit görünüyor. Süreç, IKEA’nın ABD web sitesinde bir anketle başlıyor ve bu aşamanın ardından video görüşmeleri gerçekleştiriliyor. Müşteriler, vizyonu uyumlu hale getirmek için alan için bir ruh hali panosu ve ilk planları alıyor. Hemen ardından fikirleri ve ürünleri onaylamak için bir toplantı yapılıyor. 3D renderlar, ilham panosu, kat planı, çizimler, ürün listesi ve malzeme seçenekleri ile odayı ortaya çıkıyorlar.

IKEA, mutfaklar için zaten benzer bir şey sunuyor. Müşteriler, bir IKEA mutfak planlayıcısı ile mutfaklarının ölçülmesi ve tasarlanması için ücretsiz olarak randevu ayarlayabiliyor. ABD’de yaşayan herkes bu hizmet için çevrimiçi bir toplantıyı da tercih edebiliyor.

Yeni iç tasarım hizmetinin bir ücreti olduğunu unutmayalım. IKEA iç tasarımcısı ile yapılan toplantılar oda başına 99 dolar ve işletmeler için oda başına 299 dolar tutarında oluyor. Hizmetin tercih edilme durumu ve yoğunluğuna bağlı olarak diğer pazarlarda da aktif edileceği düşünülüyor. 

Güncel İçerikler