Yerli sosyal yatırım platformu Finfree, Goodwater Capital’dan yatırım aldı

Türkiye’nin ilk Sosyal Yatırım Platformu Finfree, Seri A öncesi yatırım turunda Goodwater Capital’den Yatırım Aldı.

Finfree, Seri A öncesi yatırım turunda Goodwater Capital’dan yatırım aldı. Daha önceden Gedik Yatırım ve Papara’dan da devam yatırımı alan Finfree, Seri A öncesi yatırım turunu diğer katılımcıları da dahil ederek bu yılın üçüncü çeyreğinde kapatmayı hedefliyor.

Finansal detayların açıklanmadığı turda, Finfree’nin sosyal yatırım özelliklerine olan yatırımını artırmak ve Avrupa pazarına açılmak amacıyla yapıldığı belirtildi.

Ülkemizde bir süredir faaliyet gösteren Finfree, Türk hisselerine yatırım için geliştirdiği özellikleri 2022 yılında yayına almıştı. Yıl sonu itibariyle 200.000 kullanıcıyı geçen Finfree, sosyal yatırım özelliklerini de duyurmasıyla son 3 ayda %50’nin üstünde büyümeyi başardı.

Kullanıcılar, Finfree üzerinden deneyimli yatırımcıları takip edebiliyor, yazdıkları raporları inceleyebiliyor ve Türk hisselerine yatırım yapabiliyor. Detaylı finansal veri ve analiz araçlarını da yatırım imkanının yanında sağlayan Finfree, bireysel yatırımcıların ihtiyaç duyduğu tek yatırım uygulaması olmayı hedefliyor.

Finfree aynı zamanda bugün finansal içerik üreticileri için Finfree içerisinde kendi abonelik modellerini kurmalarına izin veren “Süper Takipçi” özelliğini duyurdu.

Süper takipçi özelliği ile platform içinde mikro komünitelerin kurulmasına olanak sağlayarak, kendi komünitesini ve gelir modelini kurmayı planlayan finansal içerik üreticilerinin yasal ve kolay bir şekilde ilerleyebilmesini sağlıyor.

Finfree kurucu ortaklarından Senih Mete Dal yatırımla ilgili verdiği demeçte:

“Finfree olarak 2 sene önce bireysel yatırımcının çok önem kazanacağı ve bu kişilerin bir platforma ihtiyaç duyacağını düşünerek çıktığımız bu yolda, Türkiye’nin en büyük bağımsız aracı kurumu ve finansal teknoloji şirketi ortağımız oldu. Bu doğrultuda bugün dünyanın en büyük yatırım fonlarından Goodwater’ın da yanımızda yer alması bizi büyük bir şevkle bireysel yatırımcı için çalışmaya teşvik ediyor. Bu turla birlikte Seri A yatırımı öncesinde sosyal özelliklerimizi büyütecek, ortaklarımızla birlikte ABD hisselerine hem Türkiye hem de yurtdışında bireysel yatırımcıların en uygun fiyatta yatırım yapabilmesini sağlayacağız.”

Güncel İçerikler