Tesla, yeni Megapack pil fabrikasını Şangay’da açmaya hazırlanıyor

Tesla, geçtiğimiz günlerde Çin'de yeni bir pil fabrikası kurmayı planladığını duyurdu. Yeni Megapack fabrikasının şantiyesi Şanghay'da kurulacak ve inşaatın bu yılın sonlarına doğru başlaması planlanıyor.

Tesla, geçtiğimiz günlerde Çin’de yeni bir pil fabrikası kurmayı planladığını duyurdu. Yeni Megapack fabrikasının şantiyesi Şanghay’da kurulacak ve inşaatın bu yılın sonlarına doğru başlaması planlanıyor.

Geçtiğimiz hafta ülkemizdeki faaliyetlerine Model Y ile başlayan şirket, ön sipariş konusunda oldukça iddialı bir duruş sergiledi. Birçok kişi, Model Y’ye sahip olabilmek için internet sitesi üzerinden ön sipariş verdi. Bununla beraber şirket, dünya genelinde yaptığı yatırımları da artırmaya devam ediyor.

Popüler elektrikli araç üreticisi pazar günü, bu yıl Şanghay’da yeni bir Megapack fabrikasının inşaatına başlayacağını duyurdu. Tamamlandıktan sonra bu tesis yılda 10.000 Megapack üretebilecek kapasitede olacak. Fabrikanın önümüzdeki yılın ikinci yarısından önce tamamlanması planlanıyor. Her bir Megapack konteyner boyutundaki pil, yaklaşık 3.600 eve yaklaşık bir saat güç sağlamaya yetecek kadar enerji depolayabiliyor.

Şirket, Çin’de ürettiği bu yeni Megapack’leri dünya genelinde satmayı planladığını söyledi. Tesla, şimdiden dünyanın önemli birkaç bölgesinde Megapack kurulumları yapıyor. Şanghay dışında ABD’deki Teksas ve hatta Güney Avustralya gibi bölgeler de bu sisteme yönelik çalışmalar yapılıyor. Yapılan duyuru, markanın üretim sürecinde Çin’e artan bağımlılığını da gösteriyor.

Bu hareket, aynı zamanda ABD’nin otomobil üreticilerini ve diğerlerini ekonomik politikalar yoluyla ürünlerini yerel olarak üretmeye zorlamaya hazırlanırken de geldi. Basitçe ifade etmek gerekirse ABD hükümeti, şirketlerin araç pillerinde kullandıkları mineralleri ABD’den ve diğer onaylı ticaret ortaklarından temin ederek 7.500 doları elektrikli araç vergi hibesi sunan Enflasyon Düşürme Yasası’ndan teşvik almalarını istiyor.

Güncel İçerikler