WhatsApp, bireysel sohbet kilidi özelliğini aktif hale getirecek

WhatsApp, kullanıcıların belirli sohbetleri kilitlemesine izin verecek yeni bir özellik eklemek için çalışıyor. Bu, kullanıcıların tüm uygulama yerine özel sohbetleri kilitlemesine olanak tanıyor.

WhatsApp, kullanıcıların belirli sohbetleri kilitlemesine izin verecek yeni bir özellik eklemek için çalışıyor. Bu, kullanıcıların tüm uygulama yerine özel sohbetleri kilitlemesine olanak tanıyor.

WhatsApp, kullanıcılarının daha iyi bir uygulamaya sahip olabilmesi için sürekli olarak yeni özellikler ekliyor. Sesli sohbet, mesajları düzenleme, kısa video mesajları, kaybolan mesajlar ve daha fazla özellik platformda yer alıyor. Platformun dünya çapında 2 milyardan fazla kullanıcısı bulunuyor. Her geçen gün gelen yeni özellikler uygulamanın dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olmasını sağlıyor.

Ortaya çıkan bilgilere göre bu yeni özellik, Android için WhatsApp’ın en son beta sürümünde tespit edildi. Kişi veya grup bilgileri ekranında, kullanıcılar belirli sohbetleri ve grupları kilitleyebilecek. Bir sohbet kilitlendiğinde, kendi bölümüne aktarılır ve yalnızca kullanıcının parmak izi veya şifresi kullanılarak görüntülenebiliyor.

Bu özellik, korumalı bir sohbette alınan medya dosyalarının cihazın galerisine otomatik olarak kaydedilmesini önleyerek gizli resim ve videoların başkaları tarafından görülmemesini sağlıyor. Ayrıca, birisi uygun kimlik doğrulaması olmadan kilitli bir görüşme açmaya çalışırsa, sohbeti görmeden önce temizlemesi isteniyor.

Şu anda geliştirme aşamasında olan işlevsellik, tartışmalarını meraklı gözlerden gizli tutmak isteyen kullanıcılar için ekstra bir koruma ve gizlilik katmanı ekleyecek.

Özelliğin gelecekteki bir WhatsApp sürümüne dahil edilmesi muhtemel görünse deşirket tarafından resmi bir onay veya çıkış tarihi verilmedi. Özellik, WhatsApp’ın halihazırda kullanıcıların tüm uygulamayı biyometrik kimlik doğrulama ile kilitlemesine izin veren mevcut güvenlik özelliklerine eklenecek.

Güncel İçerikler