Sürdürülebilir hidrojen üretimine odaklanan HYGRO, 11.8 milyon euro yatırım aldı

Hollanda merkezli hidrojen üreticisi HYGRO Alkmaar, düzenlenen turda 11.8 milyon euro yatırım aldı. Tur TNO ile birlikte DEI+ of RVO'nun desteğiyle düzenlendi. Yatırım, girişime hibe desteği olarak verildi.

Hollanda merkezli hidrojen üreticisi HYGRO Alkmaar, düzenlenen turda 11.8 milyon euro yatırım aldı. Tur TNO ile birlikte DEI+ of RVO‘nun desteğiyle düzenlendi. Yatırım, girişime hibe desteği olarak verildi.

HYGRO, dünyada ‘hidrojen değirmeni’ konseptini başlatan ilk girişim oldu. Doğrudan değirmende hidrojen üretmek için entegre elektrolize sahip bir rüzgar türbini içeriyor. Birincil enerji taşıyıcısı olarak hidrojen ile rüzgar türbinlerinin ve rüzgar çiftliklerinin tasarımı sonunda değişiyor. HYGRO’ya göre elektroliz, rüzgar enerjisini elektrikten daha (maliyet) daha verimli hale getiriyor. 

Bu proje sırasında, rüzgar türbinlerinde entegre hidrojen üretiminin uygulanması ve ardından benzin istasyonlarına hidrojen dağıtımı, Kuzey Hollanda bölgesinde 50 – 80 hidrojen-elektrikli kamyona güç sağlamak için yeterli miktarda yeşil hidrojen üreteceği belirtiliyor. Bu veriler, yılda 20.000 kilometre kateden 2.500 ila 5.000 hidrojen-elektrikli binek otomobilin yakıtının yanı sıra şantiyelerde kullanılan eşdeğer sayıda hidrojen-elektrik jeneratörünün çalıştırılmasına eşdeğer oluyor. 

Girişim, bu projenin sonucunda hidrojen tedarik zincirindeki maliyetlerin düşeceğini ve mobilitede hidrojen kullanımının daha hızlı artacağını iddia ediyor. Bu da hem araç maliyetinin hem de hidrojen arzının hızla düşmesine yol açacak.

HYGRO kurucu ortağı Jan Willem Langeraar:

“Bu proje yalnızca verimli bir zincir ve uygun fiyatlı yakıt ikmal istasyonları için teknik olasılıkları göstermekle kalmayacak. Her şeyden önce, sürdürülebilir hidrojenin mevcut kurallar altında bir dizel ile rekabet edebileceğini gösterecek.”  dedi.

Hibe, karayolu taşımacılığındaki ürün ve hizmet satışları da dahil olmak üzere sürdürülebilir hidrojen üretim zincirinin başlatılmasına yardımcı olacak.

Güncel İçerikler