Evler için akıllı termostatlar geliştiren tado, 12 milyon euro yatırım aldı

Evlerdeki enerji verimliliğini artırmak için akıllı termostatlar geliştiren tado, 12 milyon euro yatırım aldı. Yatırım, S2G Ventures (S2G) tarafından yapıldı.

Evlerdeki enerji verimliliğini artırmak için akıllı termostatlar geliştiren tado, 12 milyon euro yatırım aldı. Yatırım, S2G Ventures (S2G) tarafından yapıldı. Girişimin geçtiğimiz aylarda sizlerle paylaştığımız 43 milyon euro (46.9 milyon dolar) yatırım almasının hemen ardından gerçekleşen bu turla beraber alınan toplam yatırım 55 milyon euro‘ya çıktı.

2011 yılında kurulan girişim, akıllı termostatları ve ev ısıtma ve soğutma sistemlerini yönetme platformuyla tanınmaktadır. Platform, evde kimsenin bulunup bulunmadığına bağlı olarak evin sıcaklığını kontrol eden ve aynı zamanda açık pencereleri tespit edip kullanıcıları uyarabilen akıllı sistemi bünyesinde barındırıyor.

Kullanıcı dostu cihazların kurulumu kolaydır ve ısıtma maliyetlerini ortalama %22 azalıyor. Girişimin geliştirdiği ürün, birkaç çapraz üretici platformundan biri olarak öne çıkıyor. Bu, akıllı termostatların ve servislerin her türlü ısıtma veya soğutma sistemine bağlanabileceği anlamına geliyor.

tado, bu yılın Ocak ayında aWATTar GmbH‘yi satın aldı. Birleşen işletme şimdi paket teklifini büyük ölçüde ölçeklendirmeyi ve mümkün olan en düşük maliyetle ve CO2 emisyonuyla sıcak evler sağlamayı planlıyor.  

tado kurucu ortağı ve baş ürün sorumlusu Christian Deilmann:

“2023, tado için önemli bir yılı işaret ediyor. Şimdi, evin ısıtma maliyetlerini düşürüp CO2 emisyonlarını iki katına çıkaracak benzersiz bir enerji yönetimi teklifini ölçeklendirmek için doğru zaman gibi görünüyor. tado için aynı vizyonu paylaşan ve kendini büyümemizi desteklemeye adamış olan S2G ​​Ventures’ı aramızda görmekten memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Yeni yatırımla beraber girişim, ev içi enerji yönetimi teklifini genişletmeyi hedefliyor.

Güncel İçerikler