EverBlast’ın geliştiricisi yerli oyun girişimi Gleam Games, 1 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz yıl Ludus VC liderliğinde 1 milyon dolar yatırım alan yerli oyun girişimi Gleam Games, ikinci yatırım turunda da IstCapital liderliğinde 1 milyon dolar yatırım aldı.

Yerli oyun girişimi Gleam Games, geliştirdiği EverBlast oyununun büyük oranda pazarlama faaliyetlerine odaklanacağı açıklanan yeni bir yatırım turunu daha başarıyla tamamladı. Toplamda 1 milyon dolar yatırım alan girişim, oyunlarının daha geniş kitlelerle ulaşmasıyla sektördeki büyümesini sürdürmeye odaklanıyor.

Ayrıca Gleam Games geçtiğimiz yıl da Ludus VC liderliğinde 1 milyon dolar yatırım almıştı. Bu ikinci turla birlikte aldığı toplam yatırım 2 milyon dolara ulaşmış durumda.

Yatırım turu IstCapital liderliğinde gerçekleşirken, Ludus VC ve TeraPortfoy de bu turda yer alan önemli yatırımcılar arasında bulunuyor. Yeni yatırım, Gleam Games’in pazarlama stratejilerini güçlendirmek, EverBlast’ın başarısını daha da artırmak için kullanılacak.

Peak’in strateji başkan yardımcılığını yapmış Eser Yoğurtçu ve ekip arkadaşları Berkay Bekil ve Furkan Bekil tarafından kurulan Gleam Games, casual mobil oyun kategorisinde ilerleyişine devam ediyor. Şu anda 30 kişilik bir ekip ile çalışmalarını sürdüren Gleam Games, kendi LiveOps araçlarını geliştirmesi ve bu alana yatırım yapmasıyla da biliniyor.

IstCapital temsilcisi Furkan Şerbetçi, Gleam Games ile ilgili verdiği demeçte;

“Gleam Games ve EverBlast’ın büyüme potansiyelinin ve hedeflerinin bizim için büyük fırsatlar sunduğuna inanıyoruz. Ayrıca Gleam Games’in alanında uzman ekibine duyduğumuz güvenin de kararımızda oldukça etkili olduğunu eklemek isteriz. Bu başarıya ortak olarak, Gleam Games’in mobil oyun dünyasına yapacağı heyecan verici katkıları dört gözle bekliyoruz.”

TeraPortföy adına yapılan açıklamada, “Gleam Games’in hızla büyüyen oyunları, vizyonuyla sektörde önemli bir yer edineceğine inanıyoruz. Yatırımımızla, şirketin büyüme hedeflerine destek olmayı amaçlıyoruz.” denildi.

Ludus VC Yönetici Ortağı İsmet Gökşen ise:

“Gleam Games ve EverBlast’ın büyüyen başarısını memnuniyetle ve yakından takip ediyoruz. Bu tura da katılarak şirketin uluslararası pazarda daha büyük başarılara ulaşmasına katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz.”

Gleam Games ve EverBlast ekibinin sürdürdüğü ilerleme Türkiye oyun geliştirme dünyası için daha fazla inovasyon ve büyüme fırsatları katması açısından oldukça değerli Bu yatırım turu,şirketin gelecekteki başarılarına zemin hazırlarken, EverBlast oyuncularını da heyecanlandıracağa benziyor.

Güncel İçerikler