Amazon, oyun departmanında çalışan 100’ün üzerindeki kişiyi işten çıkardı

Amazon, oyun bölümlerinde çalışan 100'den fazla kişiyi işten çıkarmak için gerekli çalışmaları yaptı. Şirket, Prime Gaming, Game Growth ve Amazon Games'in San Diego stüdyosunda çalışanlar da dahil olmak üzere oyun yapımında yer alan 100'den fazla çalışanın işten çıkarılacağını duyurdu.

Amazon, oyun bölümlerinde çalışan 100’den fazla kişiyi işten çıkarmak için gerekli çalışmaları yaptı. Şirket, Prime Gaming, Game Growth ve Amazon Games’in San Diego stüdyosunda çalışanlar da dahil olmak üzere oyun yapımında yer alan 100’den fazla çalışanın işten çıkarılacağını duyurdu.

Sektördeki büyük teknoloji devleri, yaşanan krizler ve sorunlar nedeniyle çalışan sayısında kesintiye gidiyor. Geleceğe daha emin adımlarla gidilebilmesi için alınan bu karar, şrketlerin daha az çalışanla daha verimli çalışmalar yapmayı amaçlamasının arkasında yatan ana neden oluyor. Google, Microsoft ve Meta gibi dev şirketlerin işten çıkarma planlarına Amazon da dahil oluyor.00—————————————————————————0777

Şirket, kesintilerin nedeni olarak stratejik odaklanmadaki bir değişikliği gösterse de konuyla ilgili daha fazla ayrıntılı bilgi sunmadı. Gaming Başkan Yardımcısı Christoph Hartmann, işten çıkarmaları duyuran bir dahili not gönderdi. Paylaşılan notta, Irvine ve Montreal’deki ekiplerin genişlemeye devam edeceğini belirtti. Etkilenen çalışanlar kıdem tazminatı, sağlık yardımları ve yeni iş aramak için ücretli zaman alacak.

Amazon’un oyun geliştirme süreci, maalesef pek başarılı olmadı. Şirket şu anda yalnızca çevrimiçi RPG New World sunarken, oynaması ücretsiz oyunu Crucible kapatılmadan önce yalnızca kısa bir süre için mevcuttu. Stüdyo başkanı John Smedley’nin bu yılın başlarında ayrılmasıyla San Diego lokasyonunda da bir kargaşa yaşandı. Gaming kategorisinde işten çıkarmalar, pandeminin toparlanması ve çalkantılı bir küresel ekonominin ortasında maliyetleri düşürmeye çalışan Amazon’un şirket çapında 9.000 kişinin işten çıkarılması planlarının hemen ardından geldi.

Güncel İçerikler