Şirketlerin yapay zeka hizmetleri oluşturup dağıtmasını sağlayan Fetch.ai, 36.6 milyon euro yatırım aldı

Şirketlerin yapay zekaya sahip akıllı aracılar oluşturmasına ve devreye almasına yardımcı olan Fetch.ai, 36.6 milyon euro yatırım aldı. Yatırım, DWF Labs tarafından yapıldı. 

Şirketlerin yapay zekaya sahip akıllı aracılar oluşturmasına ve devreye almasına yardımcı olan Fetch.ai, 36.6 milyon euro yatırım aldı. Yatırım, DWF Labs tarafından yapıldı.

2017 yılında Humayun Sheikh tarafından kurulan Fetch.ai, eşler arası uygulamaları otomasyon ve yapay zeka yetenekleriyle destekliyor. Geliştiricilere platformlarını ve uygulamalarını oluşturmak, başlatmak ve bunlardan para kazanmak için ihtiyaç duydukları tüm araçları sunuyor.

Girişimin aracıları, otonom bir makineden makineye ekosistemde bağımsız bireylerden oluşan bir ağ olarak çalışır ve birbirleriyle doğrudan blockchain ağı üzerinden iletişim kuruyor. Sonuç olarak varılan tüm anlaşmalar daha sonra Fetch.ai blockchain’inde FET kullanılarak belgeleniyor.

Otonom ekonomik aktörler, otomatik olarak ve insan müdahalesi olmadan birbirlerini bulup, pazarlık edip ve birbirleriyle etkileşim kurarak maliyetleri düşürüyor. Böylece aracılara olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

Girişim tarafından sağlanan merkezi olmayan makine öğrenimi, temsilcilerin yaratıcı çözümler üzerinde hareket etmelerini sağlayarak tüm sektörleri dönüştürecek “son teknoloji” teknolojilerin yaratılmasının önünü açıyor.

Geleneksel birleşik öğrenme bir sorun olsa da Fetch.ai, paydaşların operasyonları ve ürünleri geliştirmeye yönelik modellere katkıda bulunmaları için yeni gelir kaynakları oluşturarak bu sorunu gideriyor.

Girişimin kurucusu Humayun Sheikh:

“Fetch.ai platformunda otonom aracıların, ağ altyapısının ve merkezi olmayan makine öğreniminin geliştirilmesini ve dağıtımını hızlandırmak için DWF Labs ile ortaklık yapmaktan heyecan duyuyoruz. Bu yatırım, otomasyon ve yapay zeka yeteneklerini merkezi olmayan teknoloji endüstrisinin ön saflarına taşıma misyonumuzu ilerletmemize yardımcı olacak.” dedi.

DWF Labs yöneticisi Andrei Grachev:

“Fetch.ai’nin platformu, otomasyon ve yapay zeka yetenekleriyle eşler arası uygulamalar oluşturmak ve dağıtmak için kapsamlı bir çözüm sunuyor” dedi.

Girişim, aldığı yatırımı kendi platformunda otonom aracıların, ağ altyapısının ve merkezi olmayan makine öğreniminin geliştirilmesini ve konuşlandırılmasını desteklemek için kullanacak. Bu ortaklıkla DWF Labs ve Fetch.ai, merkezi olmayan teknoloji sektöründe bağımsız aracıların ve yapay zeka güçlerinin oluşturulmasını ilerletecek yeni araçlar geliştirecek.

Güncel İçerikler