Google Bard, ChatGPT ile rekabet edebilmek için kapsamlı bir güncelleme aldı

Yapay zeka internette giderek daha popüler hale gelirken bu treni kaçırmak istemeyen Google, Bard ile en büyük rakibi ChatGPT'ye karşı kozlarını göstermek için kapsamlı bir güncelleme aldı. Duyurulan güncellemenin önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulması bekleniyor. 

Yapay zeka internette giderek daha popüler hale gelirken bu treni kaçırmak istemeyen Google, Bard ile en büyük rakibi ChatGPT‘ye karşı kozlarını göstermek için kapsamlı bir güncelleme aldı. Duyurulan güncellemenin önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulması bekleniyor.

Yapay zeka teknolojisi söz konusu olduğunda trilyon dolarlık teknoloji şirketleri bile hala OpenAI‘nin gerisinde kaldığından birçok şirket bu alana ağırlık vermiş durumda. Google da OpenAI’ın alandaki inanılmaz yükselişinin önüne geçmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Google, ChatGPT ile rekabet etmesi beklenen Bard adlı yapay zeka chatbot’unu bir süre önce tanıttı. Bard’ın kullanıcılara yanlış cevaplar vermesi, şirkete pahalıya patladı. Bu sorun, teknoloji devi için 100 milyar dolarlık piyasa değerinde kayba neden oldu. Bard’ın Şubat ayındaki başarısız demosuna yönelik eleştirilere yanıt olarak, Google CEO’su yakın zamanda konuyu ele aldı.

Google CEO’su Sundar Pichai, Bard’ın yakında daha yetenekli bir Pathways Language Model’e (PaLM) yükseltileceğine dair güvence verdi. Pichai, PaLM’nin ölçek olarak daha büyük ve mantıksal akıl yürütme ve kodlama sorunları gibi görevlerin üstesinden gelmek için daha uygun olan daha güncel bir dil modeli olduğunu açıkladı. Bard şu anda LaMDA’nın hafif ve verimli bir sürümü üzerinde çalışıyor . PaLM’ye yükseltme, daha iyi matematik problem çözme ve muhakeme becerileri gibi daha fazla yeteneği bir araya getirecek.

Pichai, şirketin yapay zeka geliştirmeye yönelik muhafazakar yaklaşımının Bard’ın sınırlamalarına katkıda bulunduğunu kabul etti. Google’ın kurucu ortakları Larry Page ve Sergey Brin ile projeyi tartıştığını ve onlar projeyi iyi bir şekilde halledemeden daha yetenekli bir modeli piyasaya sürmemenin önemli olduğunu açıkladı. Aksiliklere rağmen Pichai, yapay zekanın geleceği ve potansiyel faydaları konusunda iyimser bir duruş sergiliyor. Bununla birlikte yapay zekanın hızlı büyümesiyle ilişkili riskleri öngörmenin ve bu zorlukları karşılamak için gelişmenin önemini de vurguladı.

Bard, 21 Mart’ta ABD ve İngiltere’de genel kullanıma sunulsa da Microsoft’un Bing AI chatbot’u ve OpenAI’ın ChatGPT’si kadar ilgi çekmeyi başaramadı. Yakında gelecek güncellemeyle Google, yapay zeka destekli chatbot alanındaki rakiplerine yetişmeyi umuyor.

Güncel İçerikler