Netflix, orijinal filmlerinin sayısını azaltarak daha kaliteli içerikler sunacak

Video içerik platformu Netflix, 2023 yılı planları kapsamında orijinal yapım film sayılarını azaltmayı planlıyor. Son 2 yılda haftada en az bir film yayınlayan platform, artık daha az ve daha kaliteli içerikler sunmak istiyor. 

Video içerik platformu Netflix, 2023 yılı planları kapsamında orijinal yapım film sayılarını azaltmayı planlıyor. Son 2 yılda haftada en az bir film yayınlayan platform, artık daha az ve daha kaliteli içerikler sunmak istiyor.

Netflix, film bölümünü yeniden yapılandırıyor. Şirket, bütçesi 30 milyon dolar veya daha az olan küçük projeler üzerinde çalışan ekibi ve yapımı 30 milyon ila 80 milyon dolar arasında değişen orta bütçeli filmler üreten birimi birleştirecek. Yeniden yapılanma, işten çıkarmalara ve iki önemli üst düzey yöneticinin görevinden alınmasına da sebep olacak. Platformun kaç kişiyi işten çıkaracağı ise henüz bilinmiyor.

Tiger King gibi belgeselleri ve küçük bütçeli filmleri yöneten Lisa Nishimura ve Ian Bricke, on yıldan fazla bir süre sonra şirketten ayrılıyor. 

Stüdyolar filmlerini şirkete lisanslamak yerine kendi akış hizmetlerini oluşturmaya başladıktan sonra Netflix, film geliştirme çabalarını artırdı. Netflix’in küçük ve orta bütçeli filmler üzerinde çalışan birimlerine ek olarak, büyük bütçeli projeler geliştiren bir bölümü daha bulunuyor. Son grubun da yeniden yapılanmadan etkilenip etkilenmediği konusunda henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor. 

Netflix’in daha önce yayınladığı çok sayıda başlığa rağmen, yalnızca birkaçı övgüler kazandı ve milyonlarca saatlik yayına ulaşmış veya en büyük gişe rekorları kıran filmlerden bazılarının elde ettiği türden bir kültürel etkiye sahip oldu. (Şirketin En İyi 10 İçerik sayfasına göre 2021 ve 2022’de en çok izlenen filmleri arasında Red Notice , Don’t Look Up ve Glass Onion: A Knives Out Mystery yer alıyor.)

Netflix, işten çıkarmaları film, TV ve eğlence alanındaki rakiplerinin çoğundan önce gerçekleştirdi. HBO ve HBO Max, Ağustos ayında Warner Bros. Discovery yeniden yapılandırmasının parçası olarak bazı yapım ekibi üyelerinin ayrılmasına izin vermek zorunda kaldı. Disney ise geçtiğimiz günlerde medya ve dağıtımla ilgili olanlar da dahil olmak üzere 7.000 işçiyi işten çıkardığını duyurdu.

Güncel İçerikler