Mobilet, sinema sektörü odaklı biletleme girişimi Biletiva’yı satın aldı

Türkiye’nin önde gelen online bilet platformlarından Mobilet, sinema sektörüne yönelik biletleme girişimi Biletiva’yı satın aldı.

Sevgili İhsan Elgin‘den doğrudan bize ulaşan bilgi doğrultusunda, Türkiye’nin önde gelen online bilet platformlarından Mobilet, sinema sektörüne yönelik biletleme girişimi Biletiva’yı satın aldı.

2013 yılında kurulan Biletiva, tiyatro ve sinema biletleri dikeyinde uzmanlaşarak, sektörün önde gelen isimlerinden biri olmayı başardı. Bu sene sektördeki 10. yılını tamamlayan şirket, bundan sonra yoluna Mobilet markası altında devam edecek. Mobilet ise bu satınalmayla birlikte sinema sektörüne girerken, müşterilerine de daha yenilikçi servisler sunmaya başlayacak.

Ortakları arasında eğlence ve sanat sektörünün önemli isimlerinden Muzaffer Yıldırım ve Mert Fırat’ın da bulunduğu ve 2021 yılında Finberg ve Oyak Yatırım’dan aldığı yatırımla hızlı bir büyüme dönemine giren Mobilet, 2022 yılında işlem hacmini ikiye katlarken, bu satınalmayla birlikte de 3 milyonun üzerinde müşteriye hizmet vermeye başlayacak. Konser, tiyatro, basketbol maçları ve stand-up şovlar gibi kategorilerde çok sayıda mekanda bilet satışını organize eden Mobilet bu satın alma ile birlikte sinema endüstrisine de hızlı bir giriş yapmayı planlıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mert Fırat, Mobilet’i Türkiye’nin lider etkinlik platformu olarak konumlandırma hayalleri doğrultusunda attıkları bu adımla ilgili verdiği demeçte;

“Mobilet olarak uzun süredir uygulamamız ve teknolojik altyapımız üzerinde çalışıyoruz. Biletiva satınalması müşterilerimize daha geniş bir teklif yelpazesi ile daha iyi bir deneyim sunmamızı sağlayacak stratejik bir hareket. Aynı zamanda gelecekte yapmayı planladığımız satınalmaların da ilkini oluşturuyor. Bu satınalmalarla birlikte müşterilerimizin eğlence dünyasına erişimi konusunda ilk durakları olacağından eminiz.”

Finberg Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Elgin ise konuyla ilgili olarak biletleme endüstrisine yeni bir bakış açısı ve hız getirmek için çalıştıklarını söyleyerek,

“Türkiye eğlence endüstrisinde büyük bir potansiyel taşıyor; yatırım yaparken aklımızda Mobilet’i sadece bilet satış noktasında değil, mekanlarla ve organizatörlerle daha yakından çalışarak, eğlence deneyimini yeniden şekillendirdiğimiz ve insanlara eksiksiz bir sosyal deneyim sunduğumuz bir noktada konumlandırdık. Bu hayal doğrultusunda da ilerlemeye devam ediyoruz.”  dedi.

Güncel İçerikler