Kanser hastalarının bakım sürecini iyileştirmek isteyen Sirius Medical, 12 milyon euro yatırım aldı

Kanser hastalarına yönelik cerrahi işaretleme ve haritalama geliştiren Sirius Medical, düzenlenen Seri B turda 12 milyon euro yatırım aldı.

Kanser hastalarına yönelik cerrahi işaretleme ve haritalama geliştiren Sirius Medical, düzenlenen Seri B turda 12 milyon euro yatırım aldı. Holland Capital liderliğindeki tura mevcut yatırımcılar BOM Brabant Ventures, Curie Capital ve Team Holmium ve yeni yatırımcı Norgine Ventures katıldı.

Bram Schermers liderliğinde kurulan girişim, tümörlerin hassas ve verimli bir şekilde çıkarılmasını sağlayan çözümler sunarak kanser hastalarının bakımını iyileştirmeyi hedefliyor. Sirius Medical’in geliştirdiği Pintuition teknolojisi, cerrahlara tümörleri doğru bir şekilde bulmak için gerçek zamanlı mesafe ve yönlü navigasyon rehberliği sağlıyor. 

Batı Avrupa ve ABD’de 100’ün üzerinde aktif merkezi ve 5.000’in üzerinde başarılı Pintuition prosedürüyle girişim, 2022’de benzeri görülmemiş bir gelir artışı elde etti. Pintuition teknolojisi, hem CE işaretli hem de FDA onaylı olarak güvenilirlik konusunda da oldukça önemli yer ediniyor. 

Sirius Medical CEO’su Bram Schermers:

“Sektörün en hızlı büyüyen şirketi haline gelmek, teknolojimizin hem hastalara hem de doktorlara sağladığı benzersiz faydaların açık bir kanıtı oluyor. Bu son yatırım turu, son derece yetenekli ve motive olmuş ekibimizin Pintuition’ın dünya çapında benimsenmesini daha da ileriye taşıyacağına eminim.” dedi.

Holland Capital’den Jan Frens van Giessel:

“Cerrahi işaretçi navigasyonu için pazar potansiyeli konusunda heyecanlıyız” diyor. “Pintuition teknolojisinin ve gelecekteki yeniliklerinin hastalar ve doktorlar için palpe edilemeyen tümörlerin ameliyatını önemli ölçüde iyileştireceğine ve kanser hastalarının bakımını iyileştireceğine inanıyoruz.” dedi.

Bu yeni yatırım, girişimin ürünü Pintuition’ın dünya çapındaki büyümesini hızlandırmak ve daha fazla ürün geliştirmeyi desteklemek için kullanılacak.

Güncel İçerikler