Google, yapay zekası Bard’ın ChatGPT verilerini kullandığı iddialarını yalanladı

Google, yapay zeka destekli chatbot'u Bard'ı OpenAI'ın ChatGPT'si üzerinden gelen verilerle izinsiz olarak eğitmekle suçlanıyor.

Google, yapay zeka destekli chatbot’u Bard‘ı OpenAI‘ın ChatGPT‘si üzerinden gelen verilerle izinsiz olarak eğitmekle suçlanıyor. Ortaya çıkan bilgilere göre Google yapay zeka araştırmacısı olan Jacob Devlin, şirketin ChatGPT verilerini ShareGPT adlı bir web sitesinden çıkarması nedeniyle istifa etti.

OpenAI ve Google‘ın üretken yapay zeka alanında doğrudan rekabet halinde olduğunu biliyoruz. Microsoft’un OpenAI’a yaptığı yoğun yatırım ve ürünlerine GPT’yi hızla entegre etmesi, Google’ın kendi yapay zeka destekli sohbet robotu Bard’ı hızlıca piyasaya sürmek için uğraşmasına neden oldu. Google’ın ChatGPT verilerini kaldırdığına dair bir suçlama, yapay zeka araştırmasını desteklemek için yıllarını harcadığı göz önüne alındığında şirketin itibarına zarar verebilecek düzeyde görünüyor.

Raporda:

“Devlin, Pichai, Dean ve diğer üst düzey yöneticilerle, Brain çalışanlarından yardım alan Bard ekibinin makine öğrenimi modelini OpenAI’nin ChatGPT’sinden alınan verileri kullanarak eğittiğine dair endişelerini paylaştıktan sonra işi bıraktı” deniyor.

Devlin, o zamandan beri ChatGPT üzerinde çalışmak için OpenAI’ye katıldı.

Rapordan bağımsız olarak, yakın zamanda Loopex Digital adındaki bir SEO ajansı, Bard ile sohbet ettiğini iddia etti ve burada yapay zeka yardımcısı OpenAI’ın GPT-3 dil modeline dayandığını söyledi. Ancak daha sonraki bir değiş tokuşta Bard, tavrını değiştirdi ve Google AI’ın LaMDA modeline dayandığını iddia etti.

Google, Bard’ın ChatGPT verilerine dayalı olduğunu kategorik olarak reddetti. Google sözcüsü Chris Pappas:

“Bard, ShareGPT veya ChatGPT’den gelen herhangi bir veri konusunda eğitimli değil.” dedi.

İddiaları reddeden Google, kendi yapay zekasının öğrenim ve kavrama süreçlerini yeniden elden geçirecek gibi duruyor. Yapay zeka konusunda Microsoft’un gerisinde kalan şirketin açığı kapatmak için nasıl bir yol izleyeceği oldukça merak ediliyor.

Güncel İçerikler