Dünyanın en büyük oyun odaklı etkinliklerinden E3, iptal edildi

Bu yıl düzenlenmesi planlanan video oyun endüstrisinin önemli etkinliklerinden biri olan E3 veya Electronic Entertainment Expo, iptal edildi.

Bu yıl düzenlenmesi planlanan video oyun endüstrisinin önemli etkinliklerinden biri olan E3 veya Electronic Entertainment Expo, iptal edildi. Büyük şirketlerin etkinlikte yer almaması bunun en büyük nedenlerinden biri oluyor.

E3, genellikle Los Angeles, California’da düzenlenir ve oyun donanımı, yazılımı ve aksesuarlarında en son ve en iyiyi sergilemesiyle bilinir. Etkinlikte sektör profesyonelleri, gazeteciler ve meraklılar için basın toplantıları, ürün duyuruları, uygulamalı demolar ve ağ oluşturma fırsatları yer alıyor. E3, 1995’teki başlangıcından bu yana oyun endüstrisinde önemli bir etkinlik oldu ve her yıl merakla beklenen bir etkinlik olmaya devam ediyor. Geçmişteki en büyük oyun lansmanlarından birine ev sahipliği yapan etkinlik, 2023 için iptal edildi.

Geçen hafta Ubisoft fuardan çekildiğinde E3’ün iptali oldukça muhtemel görünüyordu. Bu hamle, Microsoft ve Nintendo gibi video oyunu devlerinin de etkinlikten çekilmesinin ardından geldi. Bu şirketlerin çoğu, aynı tarih civarında kendi etkinliklerine ev sahipliği yapmayı planlıyor. Aslında, Ubisoft’un kendi etkinliği Ubisoft Forward Live’ın bu yıl 12 Haziran’da yapılması planlanıyor ve bu E3’ün tarihiyle çelişiyordu. 

Covid-19 salgını, oyun lansman etkinlikleri üzerinde önemli ve olumsuz bir etkiye sahipti. 2020’de E3, virüsün yayılmasıyla ilgili endişeler nedeniyle tamamen iptal edildi. Bunun yerine, birçok oyun şirketi yakında çıkacak ürünlerini duyurmak ve sergilemek için dijital etkinlikler düzenlemeyi tercih etti. Bu eğilim, E3’ün yalnızca çevrimiçi formata geçmesiyle 2021’de devam etti. 

Dijital etkinlikler daha geniş erişilebilirlik ve erişim sağlarken, geleneksel olarak oyun etkinlikleriyle ilişkilendirilen yüz yüze etkileşimlerden, heyecandan ve deneyimlerden yoksundu. Sonuç olarak bazı şirketler kendi bağımsız etkinliklerine ev sahipliği yapmayı veya daha küçük, yerelleştirilmiş fuarlara katılmayı seçti. Salgının oyun endüstrisini ürünlerini sunmanın ve tanıtmanın yeni yollarını uyarlamaya ve denemeye zorladığı oldukça açık. Etkinliğin gelecek senelerde beklenen katılımla düzenlenip düzenlenmeyeceği henüz bilinmiyor. 

Güncel İçerikler