Netflix, TV oyunları için iPhone modellerini kontrolcüye çevirmeye hazırlanıyor

İçerik platformu Netflix oyun, tutkunlarının iPhone'larını kullanarak televizyonlarında oyun oynayabilecekleri yeni bir sistem geliştiriyor. Bu sistem sayesinde daha büyük ekranlarda bir iPhone yardımıyla oyunlar oynamak mümkün hale geliyor. 

İçerik platformu Netflix, oyun tutkunlarının iPhone‘larını kullanarak televizyonlarında oyun oynayabilecekleri yeni bir sistem geliştiriyor. Bu sistem sayesinde daha büyük ekranlarda bir iPhone yardımıyla oyunlar oynamak mümkün hale geliyor.

2021 yılında Netflix sürpriz bir hamle yaparak mobil oyunları platformuna entegre etti. Netflix Games, Netflix tarafından başlatılan ve abonelerin doğrudan Netflix uygulaması içinden oyunlara erişmesine ve oyunları oynamasına olanak tanıyan yeni bir oyun hizmeti olarak karşımıza çıkıyor. Hem iOS hem de Android işletim sistemli cihazlarda aktif olan oyunlarla eğlenceli vakit geçirmek mümkün hale geliyor. 

Oyunlar Netflix aboneliğine dahil ve oynamak için ek bir maliyete ihtiyaç duymuyor. Aradan bir buçuk yıl geçmesine rağmen oyun platformu, hala ilk aşamalarında yer alıyor. Netflix’in oyun tekliflerini ne kadar genişleteceği ve sonunda konsol veya PC oyunlarını içerip içermeyeceği henüz bilinmiyor. Ortaya çıkan son raporlara göre Netflix, oyun tutkunlarının iPhone’larını kullanarak televizyonlarında oyun oynayabilmelerini sağlayacak gibi görünüyor.

Netflix, platformlarında oyunların popülaritesini artırmak için aktif adımlar atıyor gibi görünüyor. Güvenilir kaynaklar tarafından yapılan sızıntılarda bir kullanıcının Netflix TV uygulaması için bir denetleyici olarak iPhone’unu seçmesine izin verebileceği bir kod parçacığı tespit etti. Şu ana kadar Netflix oyunlarının sadece iOS ve Android cihazlarda kullanılabildiğini, TV tabanlı uygulamalarda bulunmadığını hatırlatalım. Bu hareket, şirketin daha yeni oyunlar başlatmak isteyebileceği veya kendisini oyunlar için daha yaygın bir platform olarak etiketleyebileceği anlamına geliyor.

Netflix, oyunlar sunarak kullanıcıların platformda daha uzun süre geçirmelerini hedefliyor. Bu da aboneliklerin ve gelirin artmasına neden olabilir. Ek olarak, oyunların popüler bir eğlence biçimi olduğu kanıtlanıyor ve mobil oyunların yükselişiyle birlikte platformun bu pazara girmesi mantıklı görünüyor. Oyunları abonelere sunmak, Netflix’in rakiplerinden farklılaşmasına ve daha geniş bir kitleye hitap etmesine yardımcı olabilir.

Güncel İçerikler